Pieps DSP transceivers: ny säkrare och gratis bärsele

Pieps har tagit fram en ny bärsele som eliminerar möjligheten till fel på låsning av send-, search-, och off-läget på DSP sändare. Alla som äger en Pipes DSP-transceiver kan utan kostnad beställa den nya bärselen. 

I höstas blåste det upp en liten storm kring Pieps lavinsändare Pieps DSP Sport och Pieps DSP Pro. Kärnan i kritiken var att reglaget av misstag kunde flyttas mellan off-, send- och search.

I slutet på oktober 2020 erbjöd Pieps de kunder som hade de aktuella lavinsändare att få dessa utbytta mot nyare version, där reglaget var konstruerat annorlunda.

Nu har alltså Pieps, som ägs av Black Diamond, tagit fram en ny bärsele som eliminerar möjligheten till fel på låsning av send, search och off-läget på DSP sändarna.

Alla som äger en Pieps DSP-transceiver kan utan kostnad beställa den nya hårda bärselen, och använda denna istället för originalet i neopren.

Det är lite oklart hur många i Sverige som faktiskt behöver göra detta dock:
– Att ta fram denna nya bärsele har som ni förstår tagit lite tid för Pieps. Vi har i Sverige löst en stor del av detta genom att erbjuda den nya generations sändare Pieps Powder BT och Pro BT som utbyte tills denna sele blivit klar, säger Petter From som är distributör för Black Diamond och Pieps i Sverige.

Nu är den nya bärselen färdig och alla som äger en DSP kan utan kostnad beställa den genom länken nedan:
– Där finns även all info man kan undra om. Finns även video som visar den nya selen och vad som skiljer. Pieps har samarbetet med den Europeiska myndigheten RAPEX, (Rapid Exchange Information System för att detta skall hanteras korrekt, säger Petter From.

För att vara extra tydlig lägger Petter till:
– Detta gäller alltså INTE Pieps eller Black Diamonds senare modeller som Pieps Pro BT, Powder BT eller Black Diamond Guide BT och Recon BT. Det är alltså bara Pieps DSP-sändarna som är aktuella för ny bärsele. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.