Pieps erbjuder uppgradering av lavinsändarna DSP Sport och DSP Pro

Efter några veckors medial turbulens kring de två lavinsändarna Pieps DSP Sport och Pieps DSP Pro har tillverkaren och dess moderbolag Black Diamond satt ner foten i frågan. Du som äger en av transceivers och har köpt den de senaste tre åren, samt har kvittot kvar kan kostnadsfritt uppgradera denna mot den senaste generationens transceiver från Pieps.

Allt började i våras när det visade sig att den professionella skidåkaren Nick McNutts lavinsändare inte gav ut någon signal. Det var skarpt läge och McNutt låg begravd under snön, samtidigt som de som skulle leta efter honom inte fick någon signal.

Efter händelsen har McNutt och flera andra av skidåkarna, samt guiden Christina Lusti som var med, riktat skarp kritik mot transceiver-tillverkaren Pieps, vilket vi har berättat om. Fokus för kritiken handlade om reglaget på lavinsändarna, ett reglage som mekaniskt byter läge på sändaren mellan sök-, sänd- och avstängd. Pieps har å sin sida testat sändarna i fråga, utan att hitta några fel.

Efter dessa veckor av medial turbulens kring de två lavinsändarna Pieps DSP Sport och Pieps DSP Pro har nu tillverkaren och dess moderbolag Black Diamond satt ner foten i fråga. Om förutsättningarna är uppfyllda så får du som äger en av lavinsändarna byta denna mot en motsvarande ny modell. Pieps motiverar detta med att de vet att kundernas förtroende för produkterna är viktigt.

Petter From som är distributör för Black Diamond och Pieps i Sverige förklarar:
– Pieps har testat nya och begagnade tranceivers efter den senaste tidens social media brus. Deras slutsats är att det är mekaniskt slitage eller våld och det inte är fel på produkten utan den passerar alla certifieringar och standarder för tranceivers. Dessa två tranceivers – Piepts DSP Sport och Pro – har varit på marknaden sedan hösten 2014 och är några av de mest sålda tranceivers på marknaden globalt sett. Trots detta vill Pieps såklart att deras kunder skall känna sig trygga med deras produkter, säger han.

Utbyte till nyare lavinsändare för dig med Pieps DSP Sport eller Pro

Kontentan av detta är att Pieps nu erbjuder sina kunder att utan kostnad byta sin Pieps DSP Sport eller DSP Pro till de nya versionerna Pieps Powder BT och Pieps Pro BT. Dessa tranceivers har en helt annan konstruktion av reglaget.

Petter From förtydligar:
– Detta gäller alltså bara Pieps DSP Sport och Pro, inte nuvarande produkter som Pieps Powder BT, Pieps Pro BT, Pieps Micro, Black Diamond Recon BT och Black Diamond Guide BT. Dessa är nyare produkter med en annan konstruktion. Oavsett fakta i frågan så känns detta bra att Pieps går skidåkarna till mötes och gör detta frivilliga utbyte för de som känner sig otrygga.

För att utbytet ska vara kostnadsfritt skall tranceivern vara köpt i Sverige de senaste 3 åren. Och hur går man sedan till väga?
– Kunden kan kontakta butiken där de köpte tranceivern eller höra av sig direkt till oss på info @ bergsbo.com. Bifoga kvitto när du hör av dig. Har man köpt tranceivern utomlands bör man höra av sig till den återförsäljaren där man köpte den, berättare Petter From.

För de med en Pieps DSP Sport eller Pro som är äldre än tre år då: Vad gäller?
– Är tranceivern äldre än 3 år kommer det att tillkomma en mindre kostnad. Det går fint att maila oss och berätta om sin DSP och visa kvitto på var och när man har köpt den, så kikar vi på vad som gäller, avslutar Petter From.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.