Reine Barkered: “– Med en pistol mot huvudet skulle jag säga Turdell”

Inför stundande säsong på världstouren 2020 tar vi en pratstund med alla åkare som det är värt att hålla ett extra (svenskt) öga på — som Svedalas mest rutinerade FWT-åkare, Reine Barkered!

49 åkare. Fyra världsmästartitlar. Den 18 januari drar Freeride World Tour 2020 igång i Hakuba, Japan.

Inför världstourpremiären kollade Freeride läget med ett par av de åkare värt att hålla ett extra (svenskt) öga på. Vem blir tuffaste rivalen på årets tour, lärdomar från förra säsongen och vad består en vinnarfrukost av. Tredje man i vår intervjuserie är den 37-åriga Duvedsonen och FWT-räven, friåkaren Reine Barkered.

”Turdell är väldigt bra”

Vad tar du med dig från förra säsongen?

– Jag hade väldigt kul på de första stoppen och blev väldigt glad att jag kunde placera mig så pass bra, trots att det inte alls var min typ av berg. Så i år blir inställningen att hålla motivationen uppe, även om facet inte känns sådär jättespänande och bara köra på en bra känsla.

Vem kommer att vara den tuffaste konkurrenten på touren? Varför?

– Alla. Men med en pistol mot huvudet så skulle jag säga Turdell, han är väldigt bra där jag också har mina styrkor, lite brantare och hårigare. Är det ett lättare face har vi båda lite svårare gentemot de mer freestyleorienterade åkarna.

Under alla dina år på touren, vad är det främst du har utvecklat som åkare?

– Jag känner väl att psyket har utvecklats en hel del, jag är nervös när det behövs. Inte en vecka innan, sådant kostar bara energi. Så bättre koll på huvudet helt enkelt, även om det kommer och går.

Alltid till frukost? Aldrig till frukost?

– Alltid te, aldrig kaffe innan 12.

FAKTARUTA

NAMN: Reine Barkered.

ÅLDER: 37.

BOR: Åre.

ANTAL SÄSONGER PÅ FWT: Kommer in på min 12:e.

STÖRSTA INSPIRATION PÅ SKIDOR: Erik Sunnerheim.

TÄVLAR PÅ VILKA SKIDOR: Dynastar Pro Rider 192cm i varierat, Dynastar Menace Proto F-Team 189cm i puder.

Text: Malin Dunfors
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera