Silver till Thorgren i X Games Oslo

Efter en rafflande final tog Sven Thorgren Sollentuna slutligen silver i X-Games big airen på telenor arena i Oslo, precis som Henrik Harlaut gjorde i skidtävlingen. 

–Det känns så jäkla skönt. Jag bröt ett revben under kvalet och jag försökte att bara fokusera på dom trick jag skulle sätta. Att få dela pallen med Max (Parrot) som gör comeback efter att ha tagit sig igenom en cancerbehandling det senaste året känns riktigt stort och det är så kul att få åka snowboard med alla dom här åkarna, sade en lycklig Sven Thorgren efter finalen

Det var en kväll med många känslor. Kanadensaren Marc McMorris som vanligtvis är en tävlingsmaskin fick inte till något av sina åk och var märkbart irriterad av sin prestation. Japanen Kadono briljerade med en bs 1620 mutegrab och fick kvällens högsta enskilda poäng men hade svårt att möta upp med ett riktigt rent andratrick och slutatde på en tredjeplats.

Sven inledde med en klockren bs 1440 stalefish, föll sen tungt i sitt andra åk och slog sig så det blödde på hakan. I sitt tredje och sista hopp tog han sig i kragen och stompade en helt felfri fs trippel 1440 mutegrab. Ett trick som gäckat honom under hela dagen och även avkrävt ovan nämnda revben.

Medaljåken från finalen

Den som strålkastarljuset lyste starkast och klarast på var helt klart Kanadensaren Max Parrot som det senaste året genomgått en tuff behandling för lymfkörtelcancer. I sitt återtåg under X games visade kanadensaren vad man kan åstadkomma om man verkligen har bestämt sig för något. Inte bara gjorde han comeback, han fullständigt briljerade med sin cab tripple 1620 mutegrab och fs tripple 1440 och landade på en segerpoäng av 91.0

I Damernas big air visade Anna Gasser (som var först med trippel på bräda i nov 2018, kolla här) varför hon är en av världens absolut främsta snowboardåkare. Med en cab double underflip 900 mute i första åket och en fontside double 900 mute i andra var det ingen som kunde rå på den regerande OS medaljören och hon vann före japanskan Kukomo Murase med över nio poäng. Julia Marino Canada tog tredjeplatsen med 74.66 poäng.

X Games Norway 2019

Resultat big air herrar snowboard

1 Max Parrot Kanada 91.0

2 Sven Thorgren Sollentuna SLK 88.33

3 Yuki Kadono Japan 84.66

Resultat: big air damer Snowboard.

1 Anna Gasser Österrike 86.99

2 Kokomo Murase Japan 77.46

3 Julia Marino USA 74.66

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera