Ska du göra säsong?

Det finns lika många sätt att göra säsong på som det finns säsongare, men oavsett om din dröm är puder upp till armhålorna, en vinter i ett nordamerikanskt parkmecka eller solskensåkning, fest och ströjobb måste du börja någonstans. Här är en samling artiklar och trådar som förhoppningsvis både inspirerar och kan besvara dina frågor.


I vissa sammanhang sägs Marvin Gayes Let’s Get It On vara allt du behöver för att komma i rätt stämning. Tyvärr funkar Marvin sådär när det gäller att förbereda sig för en vintersäsong. Istället kan Freeride bjuda på ett gäng andra nyttiga och bra tips för att komma i stämning och förbereda dig inför din säsong:

 

DEL 1: FENOMENET >>
I den första delen av Freerides bummarskola delar Johan Jonsson med sig av sin syn på fenomenet att göra säsong. Det är en ädel, ofta fattig men förhoppningsvis snöig konst.


DEL 2: ORTERNA >>
I denna den andra delen av Freerides bummarskola spaltar Johan Jonsson upp vilka orter som har lockat och lockar svenskar som gör säsong för det vita guldets skull.


DEL 3: PLUGGA, ÅKA ELLER JOBBA? >>
Många bummare vill gärna göra något annat än att bara åka skidor under säsongen. Här i den tredje och näst sista delen av Freerides bummarguide berättar Johan Jonsson om hur man går till väga när man kombinerar säsongandet med arbete eller studier.

DEL 4: BUDGET OCH BOENDE >>
Det kostar pengar att göra säsong. I denna den fjärde och sista delen i Freerides bummarspecial skriver Johan Jonsson om budget och hur man hittar boende.

Text: Ola Melin & Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.