Skidort till salu på blocket-konkurrent

71-årige Torleif Kristiansen är sugen på att vara ledig. Efter att ha bestämt sig för att sälja skidanläggningen Nerskogen Skisenter utan att hitta några nya ägare la han upp skidanläggningen på köp- och säljsidan Finn.no.

Efter att inga nya ägare nappade på skidorten strax sydväst om Trondheim fick Torleif ta till mer drastiska metoder genom att lägga upp skidorten utan angivet pris på köp-och säljsidan finn.no.

Torleif tycker att var dags att få vara lite ledig uppger han till den norska tidningen Opp i maj strax efter att han deklarerat att han ämnar att sälja skidorten han ägt sedan år 2000.

Annonsen gick ut den 17 november men ägaren är förtegen om hur responsen varit. Skidorten som ej har konstsnöanläggning är i givet behov av natursnö, något som årligen visat sig genom betydligt senare öppningsdatum än till exempel närliggande Oppdal.

Nerskogen Skisenter har tre liftar varav den högsta går upp till hela 1.100 m.ö.h. 2014 föll omsättningen med över en miljon NOK och slutade på under en halv miljon. Trots om anläggningens resultat visade på 350.000 NOK minus i driftresultat efter skatt finns det värde i anläggningen. Bland annat ingår fem hus i skidorten:

– Kafébyggnad

– Skiduthyrning

– Verkstad med serviceanläggning

– 15 sovplatsers stuga

– Toppstuga

Inget pris finns angivet för skidanläggningen

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.