Skidtest Scott Pure 98 Ti: ”Positivt överraskad”

Scott Pure 98 Ti är en helt ny skida som är konstruerad för att passa på hela berget och som enligt tillverkaren lämpar sig bäst för höga farter och offpiståkning – något som våra teståkare inte riktigt håller med om.

Scott Pure 98 Ti är en helt ny skida som ska passa hela berget. Den relativt långa radien (19 meter i 177 centimeters längd) gör att denna skida lämpar sig för höga hastigheter och offpiståkning.

Pure 98 Ti är konstruerad med paulownia och bok samt kolfiber och titanal vilket ger en i sammanhanget lätt skida som väger in på 1670 gram i ovan nämnda längd.

Omdömen och betyg

– En rolig all mountain-skida, med betoning på all mountain. Den gör sig mest rättvis i offpisten. Funkar att åka carving på, men inte jättemycket sväng. Det är en rolig pistskida men jag ha provat bättre. jag tycker den den upplevs ganska förlåtande, den är mjuk och lätt att svänga med. Den blir inte fladdrig i höga farter heller. Betyg… en trea, säger Jesper Hayland.

– Den här var inte en favorit. Den gick som bäst lite flackare… långa cruise-svängar. då var den faktiskt ganska go. Annars blev den ganska fladdrig, inte jättebra känsla. Jag kan sträcka mig till en trea, säger Cisela Groth.

– Jag tyckte de var kul. Svårt att sätta fingret på vem de passar till. Snabb in i sväng, inte jättestabil i högre farter, lite fladdrig blir den tyvärr. Den får en trea, säger Olle Stenbäck.

– Jag blir positivt överraskad, men jag blir samtidigt inte helt tagen. Den är inte jätteresponsiv. Jag hade velat ha den lite mer stabil. Jag misstänker att den gör sig mer rättvis när det kommit lite mer snö, säger Emma Lerider Harrysson.

SCOTT PURE 98 Ti [2023]

Längder: 170, 177 och 184 cm
Radie: 17, 19 och 21 meter
Mått: 133-98-119 (177cm)
Rocker: Twin-Tip Rocker
Teknologi/konstruktion: Dual Paulownia Beech Wood Core, Carbon Fibers, Pure Freeride Sidecut, Titanal Reinforcement. Sandwich Sidewall Construction Ti/Carbon
Vikt: 1670g (@177 cm)
Pris: 6 799 kr

Betyg: 3 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
14 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (14)