Stordalen i lavin under reklaminspelning

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen, som bland annat äger Copperhill i Åre, utlöste en lavin när han nyligen var i Lyngen för att spela in en ny reklamfilm för sitt nya hotell, Clarion Hotel The Edge, i Tromsö.

Tillsammans med två av Norges främsta alpina skidåkare genom tiderna, Ola Christian Furuseth och Lasse Kjust, hade han turat upp till en topp och precis när de börjar åka ner i den 45-gradiga branten går en lavin.
– När vi skulle köra ner utlöstes ett skred. Det var nysnö som hade kommit och den släppte och Lasse Kjus hamnade mitt i skredet. Jag såg hela händelsen eftersom jag körde efter honom. Jag tänkte att jag måste köra ut mot sidan och hålla hög fart ned, säger Petter Stordalen i en intervju med Expressen.

Teamet har fått utstå en del kritik för de risker de utsatte sig för.
– Ja, men det var så att det var ju ingen plan att det skulle gå ett ras, säger Petter Stordalen. Men sånt kan ju hända, speciellt när det är så brant och det har kommit ny snö. Teamet hade två experter med sig som hade kollat innan, men när det är så brant så kan det gå ändå, säger han till Expressen.

Text: Fredrik Tacacho
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.