Sveriges högsta & längsta belysta pist ska skina starkare

Skidorten Lofsdalen i Härjedalsfjällen har Sveriges längsta och högsta elbelysta pist som är 3150 meter lång och har en fallhöjd på 492 meter. Nu ska denna lysande pistupplevelse få skina ännu starkare i vintermörkret.

Lofsdalens kvällsskidåkning bjuder en lång nedfärd. Ända från toppen av Hovärken 1125 m.ö.h. via den svarta pisten Toppen, vidare i den gröna Lången och slutligen den blåa Loffe ner till anläggningens början och liften Lången Express påstigning. Sammanlagt har man då åkt igenom alla de 492 höjdmetrarna som skidanläggningen erbjuder, vilket också detta är högst i Sverige när det kommer till belyst skidåkning.

I år kommer kvällsåkarna att få en bättre upplevelse då Toppenbacken förses med ny belysning. Den nya belysningen består av LED-lampor från småländska DesignLight. Dessa har en lång hållbarhet med energisnål teknik och som går att dimra efter behov. Detta gör att man exempelvis kan lysa upp berget svagt för att skapa ett varmt välkomnande för anländande gäster., men samtidigt inte brassa av energi i onödan. Fler stolpar är dessutom uppsatta för att belysningen ska bli tätare och starkare när det är kvällsskidåkning och då ska det inte sparas på ljuskrutet.

– Den främsta anledningen till att vi gör denna investeringen är helt klart för gästupplevelsens skull. Kvällsskidåkning är populärt och en bra belysning är en självklarhet för att det ska vara så roligt och säkert som möjligt, säger Robert Magnusson, driftschef på Lofsdalens Fjällanläggningar.

Investeringen är ett första steg i en större satsning där all kvällsbelysning, hela vägen från toppen och ner i dalen kommer att bytas ut.

Vinterfakta Lofsdalen

Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen som erbjuder både liftburen familjevänlig alpin skidåkning samt tur- och längdspår. Vinterns alpina säsongspremiär är 14 december 2018.

  • 9 liftar
  • 25 nedfarter
  • fallhöjd 492 meter
  • Längsta nedfart 3,4 kilometer
  • Skicrossbana
  • Tre parker

Längd & skoter: 122 kilometer längd- och skatespår, 1,5 km längdskidspår på konstsnö, 150 kilometer turspår och 150 kilometer skoterled.

Whiskey-kuriosa: På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.