Topp 5: Vecka 40

Det är gott om PVC-rör på veckans topplista, vilket vi ser som ett gott tecken för det betyder att vinterpeppen är på uppgång. Nu ska det bara komma snö också.

Här ligger medlemsfilmerna med flest [+Gilla] från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan?
Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (19 st +Gilla)

Piano
Joakim Rignell, mera känd som Jeansmannen, tar oss med till Funäsfjällen och en sällsynt stillsam men samtidigt fartfylld parkedit. Kombon ”pianomusik som hämtad ur sorglig stumfilm” plus en välkomponerad trickpåse där en frontflip sätter punkt för det hela tar honom upp på veckans förstaplats. Det här gillar vi!

2. (18 st +Gilla)

Desperate for Snow
När snölängtan blir stor är det enda rätta att leta upp vad snö som finns och lägga ett pvc-rör på marken i den lokala backen, vilket är precis vad dessa Västeråspojkar har gjort. Bra uppvärmning inför vintern som vi hoppas kommer så snart som möjligt.

3. (9 st +Gilla)

All-8
Direkt från Kiruna kommer denna demonstrationvideo där Rasmus Björkhaug visar de åtta olika sätt som går att göra en switchup 270 av på. Som pricken över i:et ser vi spåren av natursnö i gräset, vilket förgyller det hela lite till.

4. (8 st +Gilla)

#gameofbog
Veckans videotrend är utan tvekan PVC-shredd, och vi avrundar detta fenomen med en filmatisering av den ädla leken BOG, vilket påminner om GRIS eller SKATE fast med andra bokstäver. Vad Borat har med saken att göra framgår inte riktigt, men vi håller med om att den sista 360:n borde ha räknats. 🙂

5. (5 st +Gilla)

JP Auclair Street Segment in All.I.Can
Tack, JP för allt du gjort för skidvärlden.

Vill du göra din Freeride-medborgerliga plikt och vara med och påverka vilka videos som hamnar på listan nästa vecka? Klicka då vidare till videoavdelningen och tryck på den gröna knappen om du hittar en film (eller flera) som du gillar!

Peas och trevlig helg!

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.