Vemdalen fjäskar för sina tågresenärer

Billigare taxiresor, rabatt på lunch i backen och gratis cappuccino och bulle – det är förmånerna för de som tar tåget till Vemdalen i vinter. De flesta rabatterna gäller obegränsat antal gånger (hur många fikapauser får du in på en skiddag?), men tanken är att rabatterna ska motsvara ungefär en tusenlapp.  

För femte vintersäsongen i rad når man Vemdalens tre skidområden (Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö-Storhogna) med nattåg. Tåget går från Malmö via Stockholm med Snälltåget. Från Malmö har antalet resenärer som väljer tåget ökat rejält de senaste två åren.

Vemdalen fortsätter att jobba för att fler ska välja ett mer hållbart och miljömedvetet sätt att ta sig till fjällen. Redan förra året börjades med tågfjäsket: då möttes resenärerna av ett välkomstbrev på tåget med erbjudanden som de kunde använda på plats i Vemdalen.
– Välkomstbrevet är ett sätt för oss att både premiera våra tåggäster, men också skapa lite extra marknadsföring för de lokala företag som valt att delta med erbjudanden, säger Marcus Ståhl, VD på Destination Vemdalen.

I år fortsätter man alltså att premiera tågresande till fjällen med erbjudanden i välkomstbrevet. Med t.ex. 15 procent rabatt på Taxiresor med BeepBeep Taxi, gratis bulle & cappucino på Storhogna M, 15 procent rabatt hos äventyrsbolaget Vemdalen Experience och 20 procents avdrag på lunchnotan hos Restaurang Toppen. På det viset så ska man premiera resenärerna som väljer att åka nattåg till Vemdalen.
– Som en destination i Norrlands inland är det viktigt att vi blir tillgängliga på så många sätt som möjligt. Där fyller tåget en väldigt viktig funktion. Och i takt med att allt färre unga vuxna tar körkort blir det allt viktigare, avslutar Marcus.

Välkomstbrevet som Destination Vemdalen erbjuder är en del av Hållbarhetsrabatten som Östersundsentreprenören Simon Jaktlund drog igång för ett drygt år sedan. Via Hållbarhetsrabattens facebooksida kan konsumenter hitta rabatter som på ett eller annat sätt leder till en minskad klimatpåverkan.

Tåg till Vemdalen 
Tågen till Vemdalen drivs av det Malmöbaserade Snälltåget. Nattågen till Vemdalen avgår varje lördag eftermiddag/kväll och anländer till Röjans station, 15 minuter från skidåkningen, varje söndag morgon hela säsongen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer