Vinn ett helt MTN-kit från Salomon

Hur skulle det sitta med en lätt och bra topptursutrustning? Nya Salomon MTN Summit Pro-pjäxor, MTN Carbon 96 skidor med stighudar och bindningen MTN Tour. Tävla här nedan till och med 31 december så har du chansen att vinna MTN-prylarna från Salomon, totalt värde 22 000 kronor.

Till denna vinter har franska Salomon gjort en rejäl uppdatering på sin topptursserie MTN. Nu har du chansen att vinna ett komplett kit.*

Kort film om toppturs-kitet

2023-01-12: Tävlingen är avslutad och vi säger grattis till Kenneth Magnusson.

Mer om MTN-toppturskitet från Salomon

Salomon MTN Summit Pro pjäxa

Salomon Mtn Summit Pro är framtagen för att du ska kunna ta dig till toppen och ha energi kvar. Den låga vikten, 1100 gram i storlek 26,5 underlättar, uppför samtidigt som pjäxan har prestanda för åkningen utför med ett 100 flex. En 45 mm bred Powerstrap upptill är kombinerad med BOA-spänne över foten. Skalet är Custom Shell HD, vilket innebär att lästen på 99 mm kan värmas och expandera upp till 6 mm och anpassa sig efter just din fot.

Undertill hittar vi en heltäckande gummisula med Contragrip tillverkad i 30 % återvunnet material. Rörelseomfånget i gåläget är 78 grader, så tyvärr har du inga ursäkter om du sackar efter uppför. Rekommenderat pris: 7000 kronor.

Salomon MTN Carbon 96 skida

Salomon Mtn 96 Carbon är tillräckligt lätt, 1390 gram i 174 cm, för att vara bekväm uppför och bred nog för att ha friåkningsegenskaper. Nya MTN Carbon 96 kombinerar styrkorna hos Salomons legendariska MTN 95-skida med en alpin form och en lättare konstruktion förstärkt med kolfiber och basalt, dämpningen sköts av kork i skidans tip och självklart har skidan en fullträkarna i lättviktigt karuba-trä. Ett titanalinlägg under foten, och från kant till kant genom hela skidan, ger mer kraftöverföring och ökat kantgrepp på hård snö.

Lätt rocker fram och bak, spann under foten och en radie på 18 meter i 174 cm längd gör skidan till en månsidig toppturskompis. Vad mer ska sägas? Skidan består till 40 % av hållbara material och är tillverkad för att hålla länge. Rekommenderat pris: 7500 kronor.

Salomon MTN Tour techbindning

MTN TOUR är en techbindning som är praktisk, pålitlig och lätt. När du sätter i foten finns exempelvis en platta som guidar dig rätt, inget mer duttande balanserandes på en fot för att klicka i pinnarna i pjäxtån. Mtn Tour väger 400 g per bindning med broms och det är en enormt tålig och robust konstruktion i mestadels aluminium som håller tur, efter tur, vinter efter vinter.

Möjlighet finns självklart att fästa kompatibla stegjärn på bindningen, och justeringsmån på 50 mm, samt gåläge i tre höjder: platt 2 grader, 7 grader eller 13 grader. Utlösningsvärde ställes i 3 olika steg beroende på din vikt och åk nivå. Ut på tur aldrig sur! Rekommenderat pris: 5500 kronor.

Salomon Skins MTN 96

Salomons MTN stighudar kommer färdiga och tillskurna till skidan, ingen stress att kapa själv således. Hudarna tillverkas med 65 % mohair och 35 % syntetiska fibrer, vilket maximerar prestandan i uppförsbackarna och gör att de håller för otaliga dagar på berget. Salomon applicerar ett vattenavvisande membran på stighudarna, så att snön inte fastnar på dem när du är på väg uppåt. Hjälp också hudarn genom att hålla skidorna snöfria när du sätter på hudarna, och torka hudarna efter din toptur. I stighudens båda ändar sitter givetvis metallklämmor som enkelt sätts fast runt skidans spets och bakre del, så att stighuden sitter som den ska. Rekommenderat pris: 2000 kronor.

* Vinsten består av pjäxan Mtn Summit Pro i storlek 27,5, skidorna Mtn Carbon 96 kommer i 174 cm
med stighuder färdigskurna för dem, samt omonterad bindning Mtn Tour med 100 mm stopper som
passar perfekt till.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.