Vinn helt Backland-kit från Atomic

Hur skulle det smaka med en lätt och bra turutrustning? Atomics Backland Carbon pjäxor, Backland 95 skidor, inklusive stighudar och bindningen Tour. Tävla här nedan tom 22 december 2019 så har du chansen att vinna Backland-prylarna från Atomic. 

Till och med två dagar före jul kan du vara med och tävla om en hel rigg med topptursprylar från Atomic. Det är de mångsidiga och lätta turskidorna Backland 95, pjäxorna Backland Carbon med 110 flex och 74 graders rörelseomfång, samt och den användarvänliga bindningen Backland Tour. Totalt värde är 18 000 kronor.

Svara på frågorna nedan, hjälp finns att få på Atomics webb samt längre ner i artikeln där vi går igenom prylarna mer i detalj.

Tävla här

Tävlingen är redan avslutad. Sista tävlingsdag var 2019-12-22

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

>>> 23/12 Vi har dragit en vinnare och säger grattis till Andreas!

Tjuvtitt på några av vinsterna från Atomic

Om tävlingsprylarna: skidorna Backland 95 kostar 5500:- i butik och du tävlar om dem i längden 177 cm, Backland Tour bindning kostar också 5500:- kronor, slutligen är pjäxorna Backland Carbon värda 7000:- och i tävlingen vinner du storlek 26. Ja, och stighudar som är måttskurna efter skidorna får så klart också!

Atmomic Backland Carbon

Turpjäxan Backland Carbon är stjärnan i Atomics Backland Series. Det är den mest åkorienterade toppturspjäxa som Atomic har gjort, utan att offra egenskaper uppför. Innerskon är tvättbar, andas och håller dina fötter lagom varma, du har ett Boa-system för få fast dem på fossningarna.  ”Frictionless Pivot” ger dig rörelsefrihet att gå snabbt och komfortabelt uppför berget. ”Free/Lock 4.0”-systemet gör det lätt att manövrera pjäxan i riktning uppåt och systemet låter dig sedan låsa pjäxan när du ska åka skidor nedför. ”Carbon Spine” på baksidan ger dig styvhet och kontroll, samt en progressiv flex jämförbar med Atomics Hawx Prime 110 S. Backland Carbon är helt enkelt pjäxan som får dig att utbrista ”–En gång till!” i botten på åket. Vikten är 1,094g i storleken 26-26.5, flex 110, lästen är en 98 mm smal turläst. Range of motion är 74°. Pris 7000 kronor.

Atomic Backland 95

Inte varje dag kan vara en puderdag (även om vi önskar!) och sanningen är så klart att du behöver kunna hantera olika typer av snö och terräng när du turar. Atomic Backland 95 är en topptursskida med den mångsidighet du behöver. Det är den perfekta blandningen av en freeride och en touring, redo för nysnö, uppkört och till och med hårdpackad snö. Carbon Backbone, en kolfiber-sträng som löper längs skidan, och Ultra Light Woodcore i Karuba- och Poppelträ gör klättring lätt som en sommarbris och skidåkning nedför stabil. Denna toppmodell har HRZN Tech i framändan för att hantera de djupa dagarna när de väl kommer. Atomic har också förskurna stighudar som passar perfekt. En skida i 177 cm väger 1350 gram, radien är 18 m. Rockerprofilen är en sk allmountain, spann under foten och lätt tiprocker, platt baktill – definitionen av mångsidighet. Kommer i längderna 169, 177 och 185 cm. Pris 5500 kr.

Atomic Tour

Atomic Backland Tour är en bekväm och riktigt lätt tech-bindning för alpin touring och väger 402 gram per bindning. Precis som resten av produkterna i Backland-serien är den slitstark och enkel att använda. Bindningen har en patenterad istegshjälp framtill så att du hamnar rätt utan att behöva fippla med pinsen. Du har två hälhöjare som fungerar separat från häldelen, med ett enkelt klick med staven kan du välja mellan 0 °, 7 ° och 13 ° när du går uppför. Prestandamässigt är Backland Tour bra med en bred 40 mm monteringsplatta för maximal kraftöverföring breda skidor, den breda monteringen minskar också risken för att skruvarna dras ut. Bindningen har en 30 mm enkel längdjustering och är kompatibel med vanliga stegjärn. Pris 5500 kr.

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.