Vinn skidjacka från Arc’teryx

Vinn skidjackan Alpha AR från Arc’teryx, som håller dig varm och torr med Gore-Tex pro. 

Arc’teryx Alpha AR är en mångsidig och intelligent designad skaljack. Den presterar för skidåkning och andra alpina aktiviteter, mer information hittar du under tävlingen. Jackan kostar 5 799 kronor.

Hur: Kika på filmen med Greg Hill nedan för hjälp med svaren, eller surfa in här och läs om honom.
Vinst: Du vinner en Arc’teryx Alpha AR, dam- eller herrmodell.

Tävla här

Tävlingen är redan avslutad. Sista tävlingsdag var 2020-01-13

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

>>> 17/1 Vi säger grattis till Emil Hamrin som vann jackan med Gore-Tex från Arc’teryx!

Greg Hills olycka

Mer om skidjackan Arc’teryx Alpha AR

Det lätta, stryktåliga membranet N40p-X 3L GORE-TEX Pro levererar ett vattentätt, vindtätt men samtidigt andningsbart tyg. I jackans mer utsatta delar sitter istället N80p-X GORE-TEX Pro för att förstärka.

Luvan är hjälmkompatipel, StormHood™, jackan är vidare utrustad med stora bröstfickor som är lätt åtkomliga samt ventilationsdragkedjor. Herrjackan kommer i tre färger, damvarianten i två.

Arc’teryx Alpha AR kostar 5 799 kronor. Mer information och bilder hittar du här om damjackan & här om herrjackan.

Mer om Greg Hill – passion för vertikalt

Du kanske tänker på skidåkning som en mestadels utförsorienterad aktivetet.  Greg Hill är känd för att gå åt andra hållet – uppåt. Han sätter rekord vad gäller topptura vertikalt uppför berg runt om i världen. Han gillar också andra utomhussporter som trail running, klättring och cykling och är en aktiv filmskapare, talare, far och miljöälskare.

Vad har varit din största prestation i livet? Eller förra veckan?
– Att klättra och åka skidor  två miljoner fot vertikalt (motsvarar 609 600 höjdmeter) under 2010, med 77 bergstoppar klättrade under tiden, det var ett minnesvärt rekordår. Eller min återhämtining från ett otäckt benbrott i Pakistan. Det var mentalt tufft. Jag gillar också de små målen. Att minimera mitt koldioxidavtryck. Att göra val som gör världen bättre för mig, min familj och alla andra människor. Jag har till och med blivit vegetarian på vardagar för att hjälpa till med detta. Jag vill att mina barn ska uppskatta och ta hand om naturen.

Vad driver dig att komma ut där i bergen för att göra mer, att uppleva mer?
Människorna runt mig. Jag gör allt för dem. Plus att jag älskar den idén om att utforska, ge sig av på äventyr. Att göra saker annorlunda, se mer än någon annan har gjort tidigare, det får min inre motor att ticka.  Min egen kondition är också viktig. Jag älskar att inte hållas tillbaka av något, bara vara redo och kunna springa eller hoppa eller klättra eller simma eller vad det än må vara. För att andas in allt när jag har uppnått det jag ville uppnå. Det är magiskt.

Varför använder du GORE-TEX-produkter?
Tillit, mer än någonting. Jag vet att det inte gör mig besviken. Det har inte svikit mig på 24 år. För sommardagar har jag en superlätt jacka undanpackad i ryggsäcken för om vädret vänder och jag behöver den. Sedan under de kallare månaderna har jag en hel serie GORE-TEX-kläder beroende på hur hårt jag kommer att driva det, och vad prognosen säger och var jag är någonstans.

På tio ord eller mindre, vad skulle du säga att du är ”skapad för …”?
– Jag är byggd för att gå upp. Och upp. Och…

”Electric Greg” från Salomon TV:s senaste avsnitt

Fler tävlingar på Freeride:

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.