Zag Slap 98/92 [2024]: ”En skida att plöja i pisten en uppåkt eftermiddag”

Zag Slap 98/92 fick en fyra i betyg av våra teståkare. Offpist-skidan beskrevs både som ”Lite svensson åkning” och ”En perfekt all mountain-skida som funkar om man vill slippa ta med sig en hel arsenal av skidor” av teståkarna.

Zag Slap 98/92 tillhör offpist serien. Just Slap 98 är lite styvare än vad de andra skidorna i Slap serien är, vilket gör de lite bättre för piståkning.

Skidan är helt gjord i trä bortsett från stålkanterna som är gjorda av återvunnen metall. När vi pratade med Kalle, från Zag, berättade han att det finns mycket miljötänk bakom skidorna.
— All produktion görs exempelvis i Polen eftersom det är nära till Europa där största delen utav vår försäljning är. 95  procent av allt material kommer dessutom från Europa.

Trots att den enda metallen i skidan är stålkanten tyckte våra teståkare att det var en trygg och fartstabil skida.

Omdömen och betyg

— Jag tycker att det är en ganska alldaglig all mountain-skida. Lite Svensson åkning. När jag trycker på allt jag har så är den lite vek. Jag saknade det här lilla extra. Den känns lite orolig när man kör kortsväng så den gör sig bäst i stora svängar och mellan svängar. En stark trea i betyg, de är de värda, säger Erik Hammarsten.

— Jättetrevliga att kanta med och jag tycker de satt bra i pisten. Den enda metallen i skidan är stålkanten, men jag tycker ändå de har lyckats få till en trygg och fartstabil skida. Skidan gör sig nog bäst en uppåkt eftermiddag, bara plöja i pisten. En perfekt all mountain-skida som funkar om man vill slippa ta med sig en hel arsenal av skidor. Får en stark fyra i betyg, säger Jesper Hayland.

— Jag fick testa Zag Slap 92 eftersom de är lite mer anpassade mot dam. Jag tycker de är jättestabila. Inte riktigt lika lekfulla kanske som jag skulle vilja, men de står bra på kant och är väldigt stabila. De här är kanske bättre för piståkning så det är kanske inte förstahandsvalet för mig om jag vill ha en lekfull offpist-skida. Får en fyra i betyg, säger Cornelia Evelyn.

Zag Slap 98

Typ av skida: All mountain
Längder: 173, 180, 187 cm
Radie: 20 m (@180 cm)
Mått: 130-98-116,5 (@180 cm)
Teknologi/konstruktion: En skida helt gjord i trä (förutom stålkanten) och med fleraxliga glasfibrer för att ge skidan vrid- och böjstyvhet. Tip- och tailrocker med camber under foten.
Vikt: 1900g (@ 180)

Betyg: 3,5/5

Zag Slap 92 Lady

Typ av skida: All mountain
Längder: 160, 166 cm
Radie: 17,5 m (@166 cm)
Mått: 124-92-110 (@166 cm)
Teknologi/konstruktion: En skida helt gjord i trä (förutom stålkanten) och med fleraxliga glasfibrer för att ge skidan vrid- och böjstyvhet. Tip- och tailrocker med camber under foten.
Vikt: 1740g (@166)

Betyg: 4/5

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.