10 julklappstips för skidåkare under 200-lappen

Det lackar mot julafton. Vad vill skidåkare ha under granen denna vinter? Här är tio julklappstips för under 200-lappen. 

Skidåkning är totalt sätt en tämligen kostsam historia. Om än dessutom särdeles underbar. Men alla pinaler som hör sporten till är inte så dyra att du behöver sätta dig i personlig konkurs.

Här är en enkel liten inspirationslista till dig som ska köpa en julkapp till en skidåkare, men samtidigt max vill spenderar 200 kronor på presenten.

1. Hestra Leather Balm

För alla oss inbitna skidåkare som lägger en hel del tid och energi på att ha rätt utrustning för rätt tillfälle så är det också en självklarhet att ta väl hand om den utrustningen. När det kommer till skidhandskar handlar det mest om att hålla dem välsmorda så att de är ordentligt vattentäta, mjuka och slitstarka — då kommer de hålla i många år framöver. En burk med leather balm från Hestra löser den biten. Pris 110 kr/burk.

2. BUFF original

Buff Original är en multifunktionell tubhalsduk som fungerar bra under många olika aktiviteter, varav skidåkning är en. Inga sömmar, torkar snabbt och håller dig lagom varm. Buffen är tillverkad av återvunnet material och är stretchig, materialen är 95 procent Polyester och 5 procent Elastane. Vill du vara riktigt varm? Välj istället en buff med merino ull. Fördelen med denna original-buffen är att den funkar fint även till löpning, cykling och liknande när det inte är snorkalla fjällvindar utan vanlig svensk höst- och vinterrusk.  Pris 199 kr.

 3. Black Diamond Binding Buddy

Få saker är mer irriterande än strul med bindningarna, som gärna kommer när det minst passar. Detta multiverktyg underlättar tillvaron för alla skidåkare och gör det möjligt att justera bindningarna var du än befinner dig. Kanske vill du dra upp DIN-skalan innan du kastar dig utför klippavsatsen? Eller glömde din polare som nyss lånat skidorna att ställa tillbaka bindningarna till rätt storlek? Black Diamond Binding Buddy är ett kompakt och packbart multiverktyg som rymmer fem olika bits i det ihåliga handtaget och väger endast 120 gram. Pris: 109kr.

4. Freeride Ski Straps

Ski Strap, världens bästa pryl eller bara sjukt överskattat? Åsikterna går isär, men de flesta skidåkare är dock överens om att denna uppfinnings användningsområde motsvarar bredden hos en rulle silvertejp. Kan exempelvis användas för att hålla ihop skidutrustning, fästa packning på ryggsäcken, takräcket och så vidare. Remmarna är baserade på g3 Tension Strap, är 50 cm lång och kommer i tvåpack. Pris 159kr.

 5. First Aid Kit Basic

Ett Första-Hjälpen-Kit bör alla skidåkare ha i ryggsäcken. Det finns en uppsjö olika varianter anpassade för olika användningsområden. Välj ett som passar just dig. Och kom ihåg, vilket kit som helst är bättre än inget alls, du vet aldrig när olyckan är framme. Detta är ett enklare kit som väger 150 gram och lämpar sig särskilt för kortare resor, dagsutflykter och olika typer av sportaktiviteter. Pris: 199kr.

6. Urberg Double Wall

En termos kan vara skillnaden mellan en bra dag och en dålig dag. Och en bra termos kan göra en redan bra dag ännu bättre. Double Wall från Urberg är en ståltermos med dubbla väggar och vakuumisolering som väger 365 gram och rymmer 710 milliliter. Stilren design med ett läckert träfärgat lock som gör det till en fröjd att bjuda på kaffe under toppturen. Kokande vatten som hälls i termosen ska ha följande temperatur efter 6 timmar = 65ºC. Pris: 179kr.

7. Mf Oac Quickwax Paste Cool

Dåligt glid? En klick snabbvalla kan vara räddaren i nöden. Mf Oac Quickwax Paste Cool är ett glidwax från OAC Ski som passar mellan +1 till -10 grader. Växtbaserat och nedbrytningsbart glidvax som är helt fritt från fossil olja. Pris 199kr.

8. Freeride T-Shirt

En T-shirt är aldrig fel och är ett säkert kort när det kommer till julklappar. Denna T-shirt från Freeride symboliserar dessutom ett budskap som de flesta skidåkare (och cyklister) kan skriva under på. Tillverkad i 100% bomull och kommer från Fruit of the Loom. Pris: 179kr.

9. Peak Performance Peakville Ski Sock

Varma och sköna skidstrumpor från Peak Performance som passar både damer och herrar, perfekt för julklappsbytet. Dessa strumpor håller dina fötter torra med fuktavledande egenskaper och god andningsförmåga. Strumporna är förstärkt i tå och sula och har ett elastiskt fotvalvsstöd samth stayup på benet.Tillverkade av en merinoullblandning bestående av 34% merinoull, 34% akryl, 30% polyamid och 2% elastan. Pris: 140kr.

10. Kombi P2 Merino BL Liner

Frusen om fingrarna? Då ska du önska dig ett par P2 Merino BL Liner från Kombi. Detta är en tunn och smidig liner som passar perfekt under skidhandskarna. De ger extra värme samtidigt som merinoullen håller dina händer torra. Skulle du mot förmodan bli för varm slänger du bara ned dessa smidiga handskar i fickan. Yttermaterialet är tillverkat av 80% polyester och 20% merinoull. Pris: 199kr.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera