10 mest lästa på Freeride förra året

Skaffa en egen snökanon, koma efter krasch i skicross, nya skidor, vulkan på Bali, camo-hus, backflip i Östra ravin, lavin i Engelberg och ett radikalt skatteförslag är några av de populära saker som dryftades på Freeride förra året. Vilka tio artiklar som var mest lästa under 2017 ser du nedan.

Anna Holmlunds krasch i december 2016 och efterföljande medicinska koma 2017 var något som givetvis engagerade och oroade många läsare. I topp tre ser vi också att nya skidor är väldigt populärt att läsa om, samt att skaffa en egen (!) snökanon.  Längre ned på listan hittar vi den ständigt aktuella Jon Olsson och hans försäljning av huset ”Casa Camo”.Även omröstningen till Sveriges bästa skidort fångade många läsares intresse. Denna omröstning är vi i färd med att inom närtid (förlåt för politkerspråket, men vi måste hinna få ihop det…) sammanställa. I denna omröstning har vi totalt i de fem olika kategorierna fått in över sextontusen svar, vilket gör undersökningen till Sveriges överlägset största. Bara i omröstningen kring Sveriges bästa skidort har närmare 6000 skidåkande svenskar röstat, hatten av för er! Och grymt spännande att se vad resultatet blir!

Rapporten från Indonesien och den frustande vulkanen på Bali fick också många läsningar och hamnar på sjunde plats över mest lästa och publicerade artiklar förra året. I artikeln intervjuades både deltidssurfaren Jacob Wester och deltidsvulkanfetischisten Fredrik Schenholm.

En publicering som fick många läsningar och många reaktioner var Gustav Corins satiriska krönika ”Inför skatt på MTB”. Skribenten valde att inte sälla sig till den kompakta hyllningskör som normalt öser beröm över den fantastiska cykelsporten på stig, i bikeparks med feta däck och stötdämpare med lång slaglängd. Gustav raljerade istället och beskrev vad han ogillar med stigcykling. Krönikan rev både ner skratt samtidigt som några andra förfasades över tonen och inställningen. Vad tycker du?

Per Spett fick också stor och välförtjänt uppmärksamhet med sin legendariskt stora backflip utför mastodontdropet Högsta i Östra Ravin i Åre. Freeride publicerade både film och en intervju med Per Spett efter den minst sagt våghalsiga, men samtidigt bombsäkert utförda bakåtvolten i Sveriges kanske mest omskrivna offpist-område.

På tionde och sista plats på listan hamnade den enorma lavin som spontanutlöste över Steinberg-glaciären i toppen av Engelbergs liftsystem. Johan Jonsson var det som rapporterade snabbt till oss och varnade för de luriga förhållandena som var i Alperna efter en snöfattig inledning på förra säsongen och därefter ett rejält enskilt dump med snö som verkligen inte fick tid att sätta sig.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.