30 procent mer snö i Sälen än normalt

Nalovardo i Västerbotten en mil norr om Sorsele har allra mest snö i Sverige just nu med nära metern.  I Sälenfjällen är det också gott om snö. Tandådalen-Hundfjället ligger allra bäst till där man har 30 procent mer jämfört med ett snitt från tidigare säsonger.

I Tandådalen-Hundfjället är nästan alla liftar nu öppna och även de flesta pisterna. Snöläget är riktigt bra, och man ligger idag den 7 januari 2021 plus 30 procent i snölagret jämfört med ett snitt från tidigare säsonger.

Även Lindvallen som ligger bara 11 km bort har bra med snö och ligger just nu plus 27 procent bättre jämfört med tidigare vintrar. Stöten i sälen har plus 11 %, medan Kläppen längst söderut har fått kämpa med lite plusgrader och ligger just nu 13 procent lägre än snittet historiskt.

Recensioner från er som läser Freeride är riktigt kul att ta del av! Det är högt och lågt, olika perspektiv. I mellandagarna fick Sälen ett rejält dump med snö vilket ligger till grund till varför snöläget är gott nu. Men är drivor av snö bra eller dålig? Tja, det beror på vem du frågar… här är de två senaste recensionerna från Tandådalen-Hundfjället där oenigheten är stor.

Vill du skriva en recension om någon ort så gör du det här.

Skidortsguiden – få snabb koll på Sveriges och världens orter

I vår skidortsguide kan du som vanligt snabbt och enkelt få koll på hur det ligger till med snön i Sveriges och världens skidorter.

I Sverige finns 207 skidorter samlade. Alla större skidorter rapporterar dagligen in hur många pister och liftar som är öppna. Snödjup mäts också. I 9-dagars väderprognos finns givetvis förväntade snöfall också med. En annan funktion är som nämnts ovan recensionerna som görs av er användare.

Vilka skidorter har fått mest snö och vilka ska få mest snö?

Mest snö i Sveriges skidorter just nu, inrapporterat idag 7 jan 2021, ser du på ”Skidorter” upp i menyn och underrubriken ”Snödjup”. Vill du se vilka skidorter som har snö i prognosen ska du kika på Snöfallstoppen, där listas de som förväntas få mest snö kommande tre dygnen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.