Enbent skidåkare körde FWQ-tävling

Amerikanen Patrick Halgren fyller oss alla tvåbenta skidåkare med stor respekt. På EN skida tog den mot paralympics siktande friåkaren sig  an tävlingsfacet på Freeride World Qualifier. Inte undra på att han  rev ner folkets jubel på Nya Zeeland där tävlingen gick.   

Freeride World Qualifier sparkade igång sin säsong på Nya Zeeland med den fyrstjärniga tävling ”The North Face Frontier”. Friåkningstävlingen hölls i skidorten The Remarkables utanför Queensttown där åkarna gjorde upp på det cirka trehundra fallhöjdsmeter branta, steniga och hårda facet Elevator Chutes.

På starten vid 1 943 meters höjd stod flera svenskar: Sofie Gidlund, Cody Bramwell, Adam Björk, David Deliv, Hugo Scharl och Moa Wärvik. De svenska resultaten har vi berättat om tidigare där Cody Bramwell och Sofie Gidlund lyckades bäst med guld respektive bronsplats.

På start stod också Patrick Halgren som har ett ben. Amerikanen som är 26 år gammal förlorade sitt ben i en motorcykelolycka för fyra år sedan. Inte nog med det, Patricks tvillingbror omkom för två år sedan också i en motorcykelolycka vid Mt Cook på Nya Zeeland. Det var brodern som fick Patrick att börja åka och nu satsar han allt på skidåkningen. Halgren siktar mot Paralympics i Kina 2022 och visade friåkningsvärlden var skåpet ska stå med sin insats på FWQ-tävlingen.

Video

Patrick Halgren, FWQ *4 North Face Frontier, The Remarkables, Nya Zeeland september 2018

Galleri

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.