Ännu ett pris till svenska skidfilmen Eisodus

Den svenska skidfilmen Eisodus fick priset för bästa kortfilm under Stockholm Independent Film Festival 2018 som gick i helgen.

– Det är så klart en ära att få denna utmärkelse. Jag är väldigt glad vissa människor där ute i världen har sett filmen och förstått vad vi vill berätta, säger Axel Adolfsson, en av producenterna bakom Eisodus.
Filmsfestivalen, som hölls i helngen 8-9 juni på Zita Folkets Bio i Stockholm, är en hyllning till oberoende filmskapare och deras strävan att uppnå bra saker med begränsade resurser.

1500 filmer lämnades in från hela världen till denna festival men bara någrainlämnanden valdes in till programmet som visades:
– Vi har jobbat mycket hårt för att klara det här projekt och jag är stolt över att bara vara del av en av de filmer som ska visades  här på festivalen. 

Eisodus hade premiär i Göteborg i början av oktober 2017 och är resultatet av ett samarbete mellan den svenska filialen Protect Our Winters och the produktionsföretaget Three Piece Media Production.
– Johnn Andersson, som är grundaren av Protect Our Winter Sweden, berättade för mig om den idé som senare blev till filmen Eisodus. Jag frågade honom om jag och min vän Victor Daggberg kunde realisera idén och skapa filmen. Johnn sa att det var okej och när Victor hörde om idén gjorde han projektet flera gånger större och mer komplicerat, men i slutändan också flera gånger bättre, berättar Axel.

Victor Daggberg, som är regissören bakom Eisodus, gjorde debut som regissör med projektet. En tämligen framgångsrik debut. Priset förra veckan är det andra priset för Eisodus. I november 2017
fick Victor åka till Köpenhamn för att få utmärkelsen Årets bästa nordiska film på Nordic Nordic Adventure
Filmfestival.

För den som vill se Eisodus fins den på Vimeo on Demand för en liten slant: https://vimeo.com/ondemand/eisodus

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.