Bästa sommar skidåkningen på nära håll

Efter att ha varit en säsong i USA så började abstinenserna bli för stora, vad göra, jag måste ju få svänga, leta reda på några lika tokiga kompisar, kontakta Norge, var ska man åka, hade hört rykten om Galdöpiggen, men hur hittar man något om det då?

Galdöpiggen
http://home.online.no/~gpss/

Galdöpiggen har installerat en ny lift, skidåkningen är bra mycket bätre än Stryn likaså fallhöjden. Dom har en fallhöjd på 350 m och toppen ligger på 2200 möh. Det finns bara en lift, och sen är det upp till dig att välja väg att ta dig ner.

Dom har skidshop samt en cafeteria med kanon burgare. Dom har gjort vissa försök till att ha lite errängvågor samt något som skulle likna hopp, men det var nog inte så mycket att jubla över. Det fanns ingen pipe när vi var där.

Man kan välja att skråa ut skiers left och då kan man få en riktigt brant början med fina möjligheter för lite kort sväng och sen bara ligga å cruisa på skär ner till dalstationen samtidigt som man blickar ut över sjön som ligger vid backens fot. Det är vackert i Norge.

Det enda tråkiga kan vara vägen upp, vi hade 2 bilar när vi var där, en bustrimmad sänkt Saab 9-5 Aero och en Audi Allroad, den senare är att rekomendera om man ska åka dit, vägen upp är dålig och det kostar 70 NOK/bil att åka upp varje dag.

Vill man ha boende i närheten så är det inte helt enkelt att hitta det men jag skulle föreslå att bo på denna camping, den ligger nere i dalen, i staden Lom. Där det är det enda stället som man kan tänkas ha lite afterski. (inte heller något att jubla över)
Fast på lördagen så verkade hela byn gå man ur huse för att partaja, allt från 15 – 40 åringar var ute på pubbarna, och det fanns även en liten nattklubb under ett av hotellen, bara följ strömmen så kommer du dit.

Boende
http://www.nordalturistsenter.no/

Det finns det mesta i denna lilla stad, men om man vill kan man bo på väg upp till Berget eller uppe på berget.

Text: Magnus Isaksson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.