BUDs Camp ”– Vi vill göra parkläger med fokus på individen, säkerhet och öppen skid- och brädkultur”

BUDs Camps ska hålla vinterns första läger i Hemavan före jul. Det som erbjuds är parkåknings-läger för både snowboard och skidor med fokus på individen, säkerhet och en öppen kultur. Bakom BUDs står tre garvade svenska parkråttor med internationella meriter. 

– För ett par år sedan jag fick ett samtal från ett okänt nummer som visade sig tillhöra Anders Forsell på Snowpark Consulting AB, vi bestämde oss för att ses  över en kaffe, berättar Ted Forsström Jakobsson på TFJ Produktion. 

En förutsättningslös kaffe som mynnade ut i en hel eftermiddag av en kreativ explosion av idéer där de båda efteråt sa:
“-wow, det här är kul, det här är kul på riktigt…vi sitter på väldigt mycket kunskap och erfarenheter, det här måste vi förmedla vidare på något sätt…”
Några år senare har de jobbat ihop och kört BUDs camp i bland annat Stöten och Järvsö. De har även dragit in en god vän och kollega vid namn Patric Hopstadius, tidigare förbundskapten för Freeski Sweden. Nu är det denna trio som ska fortsätta att driva Buds Camps i vinter.

Låt oss summera således: en av världens främsta parkbyggare (Anders Forsell, Snowpark Consulting AB), ett vasst videoproduktionsbolag (Ted Forsström Jakobsson, TFJ Produktion AB) och en pedagog (Patric Hopstadius, Street Culture Scandinavia) som alla brinner för snowboard och freeski utgör alltså grunden för BUDs som efter några års samarbete skapat det egna varumärket där man ämnar att främja dessa kulturer. Ted förklarar:
– Vi vill lägga betoning på inkluderande, att alla kan vara med, oavsett ålder eller kön etc. Alla ska kunna ha kul med Buds i en utvecklande miljö med vårt nätverk av kvalificerade coacher. Det handlar praktiskt om parkåknings-läger med fokus på individen, säkerhet och en öppen kultur.

Den poetiska pedagogen och fd freeski-förbundskaptenen Patric Hopstadius fyller i:
– För att kunna brinna för något måste man befinna sig i en syrerik miljö. Vi vill vara det syret för de som delar vår passion. Vi skapar syrerika och öppna miljöer där, eller för att använda en annan metafor; rötter kan bli till skott och de vi möter ska kunna knoppa på sina egna sätt.

I vinter arrangeras BUDs camps runtom i landets skidanläggningar där det både handlar om öppna camp för såväl nyfikna som meriterade och några fåtal mer målgruppsinriktade:
– Först ut är Hemavan där vi kommer att hyra parken de två första veckorna i december för att erbjuda coachad försäsongsträning genom våra camps, men också skönt häng för dem som bara vill få fler åkdagar efter Hemavan Open, berättar Ted.

Hur säkrar ni era event med tanke på corona?
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller antal deltagare, avstånd osv. Vi har ett tak för antalet deltagare i camps dels därför, men också för att garantera kvalitet och säkerhet för deltagarna i övrigt, avslutar Ted.

BUDs camps Hemavan december 2020

Datum Hemavan:
  • Park Week 1 Hemavan: måndag 30/11- torsdag 3/12
  • Park Week 2 Hemavan: måndag 7/12 – torsdag 10/12
Hemavan paket:
Pris / deltagare helpension: 7.000kr och då ingår:
  • Sveriges överlägset bästa, och kanske enda fullstora park den tiden på året, byggd av Snowpark Consulting som bygger bl.a. Kläppen.
  • Liftkort
  • Proffscoacher
  • Kreativa och inspirerande fyspass med idrottsfysiolog och EM medaljör i gymnastik.
  • Korta föreläsningar på kvällar om diverse relaterade ämnen
  • Bräd/ Skidfilms-hangout varje kväll
  • Boende fyra nätter
  • Helpension med mat i parken och på boendet

Om man vill åka park i Hemavan medan campen hålls går det också fint, liftkortspriset är 350kr/dag.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera