Datum för skidtestardagarna 2017 släppta

Kommer freerideprofilen MnO att vara på skidtesterna och såga varenda lagg? Blir det lite naturligt vitt fluff i terrängen eller blir vi hänvisade till den artificiella? Frågorna inför 2017-års skidtestardagar är flera, förväntningarna höga och åkabstinensen överjordisk.

Finns det något bättre sätt att sparka igång skidsäsongen än att ta en helg i Vemdalen, Åre eller Sälen och bokstavligt talat klämma lite lagg?

Pengar att spara. I slutet av november och början av november är våra svenska skidorter knappast i full sving. Det är öppningstider och snötillgången är sämre, det är färre backar öppna och mindre folk i rörelse på berget och nere i byarna. Men det är också billigare, kortare köer och – med lite – flyt härligt snövita förhållanden och kanske får du till och med till en pudersväng eller två (sikta på en sluttning som du vet har gräs under).

Bio i Vemdalen. På Vemdalens skidtestardagar i slutet av november kan du få en glimt av Banff Mountain Film Festivals bästa filmer. Banff Mountain Film Festival är världens största filmfestival för filmer inom bergssport och bergsupplevelser. Festivalen går ända sedan 1976 första helgen i november i Banff, Alberta Kanada. Fredagen den 24:e november och lördag den 25:e november visas ett urval av filmerna i Vemdalen på Vemdalsbion nere i byn.

Ski Star, som är huvudarrangör, till de tre olika skidtestardagarna som löper från torsdag till söndag (själva skidtesten är dock fredag och lördag) har olika varianter av erbjudanden med boende och liftkort för tre dagar från 1095 kr/person i Sälen och Vemdalen. Mer specifika uppgifter kring detta och allt annat finner du nedan.

Men VAD är det som du kan få testa då? Nja, det är inte släppt riktigt ännu. Men räkna med skidor från märken som Armada, Atomic, Black Crows och DPS. Totalt brukar det röra sig om ett 70-tal olika skidmodeller, som du kan välja och vraka mellan. Notera att alla varumärken inte är på plats på samtliga test, specifik information kring vilka som är var hittar du här.

Vemdalen, torsdag 23- söndag 26 november 2017
Första officiella helgen med öppna liftar och snö i backarna i Vemdalen. Stå på snö igen och njut av de långa goa svängarna i Pers. SkiStarshop Concept Store kommer på lördagen finnas på plats nere i Skalspasset för skidtest. Testa den nya säsongens skidor och alpina produkter, utan kostnad. Själva skid- och produkttestet är öppet fredag och lördag kl 9-15.
Mer info om Vemdalens skidtestaredagar: här.

Sälen, Lindvallen, torsdag 30 november – söndag 3 december 2017
Här har du chansen att testa årets nyheter och få känna på skidor, snowboards, goggles, hjälmar och andra tillbehör. Skid- och produkttestet är gratis och du testar så mycket du vill under helgen. Produkttestet är öppet fredag och lördag. Liftarna är öppna 9.00-18.00 fredag-lördag, söndag 9.00-15.30. Det utlovas även skön afterski och bra tryck på restauranger och nattklubbar.
Mer info om Lindvallens skidtestardagar: här

Åre, torsdag 7 –  söndag 10 december 2017
Fyrtio olika varumärken finns representerade och vill visa just dig sina vinternyheter. Testa och känn på skidor, snowboards, goggles, hjälmar och andra tillbehör. Skid- och produkttestet är gratis och du testar så mycket du vill under helgen. Efter skidåkningen väntar Åres utbud av restauranger och nattklubbar.
Mer info om Åres skidtestardagar: här

Mer generell information www.skidtestardagar.se
Exakt vilka varumärken är på plats på vilket test? här

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.