De 10 bästa bilderna i Freerides fototävling

Freerides fototävling 2022 är över. Nu har vi plockat ut tvenne tvådimensionella pärlor som vinner skidresa och presentkort.

Vinterns fototävling hade tema tillsammans, och tillsammans med sponsorerna Branäs, Kungsberget och Haglöfs dukades ett prisbord upp med skidresa inklusive allt, samt presentkort med femsiffrigt belopp.

234 härliga bilder kom in för påseende i tävlingen. Redaktionen på Freeride valde ut ett dussin av de allra bästa, satte sig ned med några koppar kaffe och fällde avgörandet.

Nedan följer de två vinnarna, en i kategori freeride och en för kategori familj. Längre ned visar vi några sköna bilder som får ett hedersomnämnande. STORT TACK till alla er som skickade in bilder!

Fortsätt plåta och har du förresten ett roligt klipp med en krasch? Redan nu kan du hoppa på Årets krasch 2023: >>> ladda upp klipp Årets krasch 2023.

VINNARE FREERIDES FOTOTÄVLING 2022

Kategori FREERIDE: Niclas Karlson

– Fyra raggare och en orörd bergssida. 

Fotografen Niclas Karlson om bilden:
–Bilden är tagen den 23 januari 2022 i Ischgl där vi var i tre dagar. Vi hade sjukt tur med vädret och snön var grym och säker efter att den kommit ungefär tre dagar tidigare. Åket är liftburet och för gänget från Engelberg så var det en dröm!

Åkare från vänster: Matilda Marcusson (”Laddhatten” från NM-kvalet 2022, Anton Thorin som driver Vloggen ”Adventure Vikings” på Youtube, Martin Kock Jakobsen  som är dansk-Whistler-Valdisere-Chamonix-veteran och slutligen Oliver Carlin som är barchef på Skilodge Engelberg, tillika boss på berget.

Juryns motivering: ”En direkt känsla av skidglädje infinner sig när man kikar på bilden. En inbjudande och fin bergsida med bra snö, och så fyra vänner som claimar i botten på av sina åk, och ovanför dem spåren som avslöjar vad de precis har upplevt. Freeride-åkning tillsammans med skidkompisar blir nog inte särskilt mycket bättre.”

Vinst: Niclas vinner ett presentkortet på 10 000 kr från Haglöfs. Stort grattis!


Kategori FAMILJ: Daniel Elfving

– Ensamma i Duved. 

Fotografen Daniel Elfving om bilden:
– Bilden är tagen 19 januari förra vintern i Duved. På bilden är min sambo och vår son som då var 3 år gammal. En magisk, kall dag och vi var helt själva i systemet. Tyvärr har jag ny telefon sedan dess så kvaliteten på bilden är inte den allra bästa, men känslan finns där i alla fall!  

Juryns motivering: ”Att åka skidor med barn är inte alltid en harmonisk upplevelse. Det kan vara stressigt, grinigt och sjukt jobbigt. Lika magiskt kan det vara att åka skidor med barn. Om vädret är bra, blodsockernivån under kontroll och tid finns för att följa med och vibba in med barnets förväntningar och förutsättningar att åka alpint. Daniels bild från Duved fångar den där känslan, att barnen trots alla vedermödor är fantastiska att åka skidor tillsammans med. En bra komponerad bild med förgrund, motljus frilagda huvudpersoner och vacker snörök. ”

Vinst: Daniel vinner en skidsemester för 2-4 personer långweekend tors-sön eller kortvecka sön-tors vintern 2023 till Branäs eller Kungsberget med boende, liftkort och skidhyra. Stort grattis!


Hedersomnämnande

Här är ett halvt dussin bilder som hamnade strax utanför prisbordet, men som förtjänar att lyftas fram. Bilderna är inte rangordnade, men tillhör alla toppen av de totalt 234 bilder som kom in i fototävlingen 2022.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.