Fredagsrulle: Frames

Inom skidfilmsbranschen finns ett fåtal narrativ som produktionsbolagen brukar hålla sig till. Känslan av djup puderåkning ska beskrivas ur åkarens perspektiv, släpiga Amerikanska berättarröster förklarar hur det känns att vara viktlös, eller att äta lössnö till frukost, eller fjärilar i magen på toppen av ett åk. För att hålla sig över ytan i den veritabla vårfloden av instagramklipp, långfilmsdelar och säsongs-edits vi har vant oss vid år 2016 så krävs helt enkelt att innehållet paketeras på ett intressant och relaterbart sätt för tittaren.

Den 25 minuter långa gratisfilmen Frames försöker sig på ett nytt stilgrepp – här berättas historien ur ett mer ovanligt perspektiv, nämligen filmarens. Edward Foster, en filmmakare baserad i Kinesiska Hong-Kong, reser från sin hemstad till British Columbia i Kanada för att dokumentera sin vän Kieran Nikula, och beskriver genom linsen kontrasterna mellan den elektriska glasskogen han bor i, och den storslagna ödemarken han möter på andra sidan Stilla havet. Kieran står för åkningen genom hela videon och bjuder på tekniskt imponerande trick mellan granar och över klippor, och vi räknar kallt med att bekanta oss mer med den unga Kanadensaren kommande säsonger.

Ta en extra kaffe till lunchen, luta dig tillbaka och njut, för såhär välgjorda produktioner är det sällan vi snubblar över utan att behöva betala. Här är Frames:

Text: Jacob Wester
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.