Freeride sökte mest snö i Europa, Borovets i Bulgarien blev målet

Med två dagars varsel skulle vi boka in en resa och det enda kriteriet var så mycket pudersnö som möjligt. Skulle det bli Frankrike, Schweiz, Österrike eller kanske Italien?

När vi hade skannat igenom olika vädertjänster och snödata på nätet stod det klart, Bulgarien. Bulgarien, kunde det inte vara något annat land där man åtminstone kan äta lite god mat när man ändå ska ut och resa tänkte vi. En halvtimme senare var hotell, flyg och transfer bokat. Allt gick väldigt snabbt, kanske lite väl snabbt då vi i vår förskräckelse upptäckte att datumen blivit fel. I stressen som uppstod hade vi bokat flyget om drygt två veckor och inte om två dagar som var tanken. Efter några telefonsamtal lyckades vi få nya flygbiljetter med rätt datum, trots att vi såklart inte valt ombokningsbara biljetter. Håll tillgodo med dessa bilder från vår resa som startade i onsdags och avslutas nu på söndag.

Mer information om Borovets på skidortsavdelningen. För den som vill läsa mer om skidåkningen i Bulgarien så gjorde vi en lite mer planerad resa för några år sedan till Bansko.

Text: Martin Åkesson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.