Idre Himmelfjäll i högform inför vintersäsongen

Sveriges nyaste skidort i norra Dalarna laddar inför sin andra vinter. Här är alla nyheter som kommer till vintersäsongen 2020/2021.

Idre Himmelfjäll slog upp portarna under förra säsongen och blev därmed Sveriges första nya skidort att öppna på 30 år. Anläggningen blev snabbt populär, i synnerhet för barnfamiljer, med sina långa och varierade backar (längsta backen mäter imponerande 3,2 kilometer). Inför denna säsong har bokningarna ökat med 50 procent och under jul och nyår är allt boende i det närmsta fullbokat.

Under resten av vintern finns det dock fortfarande boenden kvar att boka. Förutom toppmoderna och prisvärda boenden så lanserar Idre Himmelfjäll också ett antal intressanta nyheter under kommande vintersäsong som varar mellan den 19 december och fram till 11 april 2021.

Vi har sammanställt alla nyheter från Idre Himmelfjäll, som bevisligen är i högform inför vintern 2020/2021:

Ny nedfart

Under förra säsongen var det många som upptäckte en ny väg nedför berget. Intill 6-stolsliften åkte så pass många att det skapades en naturlig nedfart som varken var preparerad eller markarbetad. Till i år har Idre Himmelfjäll gått sina skidåkare till mötes och erbjuder en preparerad nedfart på denna plats. För anläggningens yngre skidåkare ryktas det även att Stortrollet brukar smyga omkring bland träden i denna slutning.

Succén med Idrepasset fortsätter

Succén med ett gemensamt liftkort fortsätter även denna säsong. Med Idrepasset får du tillgång till 77 nedfarter på skidorterna Fjätervålen, Idre Fjäll och Idre Himmelfjäll. Detta gemensamma liftkort lanserades förra året, i samband med att Idre Himmelfjäll öppnade, och samarbetet kommer att fortsätta även i år.

 

Säker skidsemester

Anläggningens målsättning är att alla gäster ska kunna känna sig trygga i Idre Himmelfjäll. Covid-19 finns tyvärr fortfarande i vår omgivning men sannolikt är Idre Himmelfjäll en av de tryggaste anläggningen i fjällvärlden med långa nedfarter och korta glesa liftköer. Gästerna bor dessutom i stora nybyggda hus och hela anläggningen har stora ytor där relativt få gäster är fördelade över området.
– Våra resenärer tar sig hit med bil och vi låter endast resesällskap åka samtidigt i en stollift (ingen singelkö). Incheckningen sker tex genom att man hämtar nyckeln i en brevlåda, berättar Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Automatisk skidslip

Alla vill ha vassa skidor. Därför har Idre Himmelfjäll investerat i en automatisk skidslip som, förutom vassare skidor, även ger ett jämnare resultat och ökar anläggningens kapacitet att slipa skidor. Lämna in dina egna skidor för att vässa kanterna eller hyr nyslipade skidor, alla skidor som hyrs på Idre Himmelfjäll kommer att vara slipade med den nya maskinen.

Välmeriterade krögare

Rökigt, eldigt och lokalt är ledorden för den nya krögartrion bestående av David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson som ska driva restaurangen i Idre Himmelfjäll. Med gedigna erfarenheter från internationella toppkrogar såväl som storstadsrestauranger och fjällhak så lär menyn till vintern väl smaka. Krögarnas intresse för jakt, fiske och fjäll kommer att avspeglas på den hållbara menyn där bland annat ren, rökta delikatesser samt mat lagad över öppen eld kommer gå att beställa.

Ett omfattande bygge där en ny restaurang, reception och kiosk har också nyligen påbörjats i Idre Himmelfjäll. Byggnationerna kommer att pågå ända till nästa säsong och invigningen förväntas ske inför julen 2021.

Nya platser för picknick i backen

För alla som hellre tillagar maten själv så kommer det till skidsäsongen finnas flera nya picknick-platser i backarna. Utformningen är varierad, några har grill och några har också bänkar under tak där barnfamiljer och andra gäster ska kunna vila benen och njuta av medhavd matsäck. Likt mycket annat på anläggningen så är dessa efterlängtade rastplatser timrade av lokala aktörer.

Hundspann och skotersafari

Kanske behöver låren få vila en eftermiddag under semestern? Det finns mycket att göra i fjällen förutom att åka skidor. I Idre Himmelfjäll kommer det, likt förra säsongen, att erbjudas flera aktiviteter utanför skidbacken såsom hundspann, samiska aktiviteter samt skotersafari och skoteruthyrning. I den nya krogen kommer det också gå att genomföra blandade aktiviteter, som att exempelvis spela boule.

Tomtförsäljningen ökar

I likhet med många andra branscher, så sjönk även försäljningen av tomter i Idre Himmelfjäll under försommaren till följderna av rådande pandemi. Men nu har försäljningen tagit fart igen. Under augusti månad så har minst en tomt sålts varannan dag inom området, vilket till och med är mer än förra året. Och just nu byggs över hundra stugor och lägenheter inom 500 meter från liften vid Idre Himmelfjäll.
– Vi hade inte väntat oss en sådan ”skjuts” på tomtförsäljningen som nu. Förutom att allt fler verkar uppskatta att semestra på hemmaplan så märker vi att en del föredrar att investera i en fjälltomt i stället för att lägga pengarna på riskkapitalmarknaden, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Idre Himmelfjäll, Sveriges enda nya skidort på tre decennier, fortsätter att utvecklas och det är med spänning och förväntan vi följer vad denna anläggning har att erbjuda i framtiden. Det ser definitivt lovande ut inför denna vinter.

Frida Hansdotter om nyheterna på Himmelfjäll inför vintern 2021

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.