Jesper Tjäder och Oscar Wester på podiet i Bad Gastein

Amerikanska Nick Goepper slog regerande mästaren Jesper Tjäder i gårdagens Playstreets som gick i Bad Gastein. Tjäder tog silvret, före trean Oscar Wester i den urbana freestyletävlingen.

Nick Goepper besegrade regerande mästaren från Sverige, Mr stuntman himself: Jesper Tjäder. Det blev en spännande final av Red Bull PlayStreets 2019, som gick för åttonde gången. En tämligen unik urban slopestyle som tar över Bad Gasteins gator i de österrikiska Alperna för en kväll. Här är allt du behöver veta:

– Goepper öppnade sitt sista åk med en stor dubbel i första quarterpipen och höll sig på fötterna under resten av åket tills en lite taskig landning från näst sista railet. Domarna gav 271 poäng.

– Tjäder började sitt åk och visste att han skulle behöva förbättra sitt bästa resultat för att vinna.

– Tjäder gjorde också en massiv dubbel ut quarterpipen och höll sig den ren genom de tekniska sektionerna, en liten hand touch på den allra sista landningen. En spänd väntan följde före domarna meddelade sin poäng på…. 266, och segern gick till Goepper.

– På frågade vad han trodde var nyckel till vinsten, sa Goepper: ”– Kanske var det dubbeln på quarterpipen upptill. Jag är på toppen av inrunnet och tänker bara, ”Ska jag göra det? Ska jag inte göra det” för att jag redan hade en garanterad podiumplats, men då var jag som” Låt oss bara gå för det! ””

– Den sista podieplatsen gick till Oscar Wester, som slogs ut av Goepper i semifinalen innan han besegrade Japans Taisei Yamamoto i tredje platsen.

RECAP FRÅN PLAYSTREETS, 1 min 37 sec

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.