Kära återvändare del 4: Lucas Stål Madisons USA

För friåkaren, och tillika snökonstnären, Lucas Stål Madison (LSM) väcktes drömmen om att åka skidor i USA när han såg sina första skidfilmer. Det var Teddybear Crisis men framförallt Long Story Short – Level 1 som fick honom att bege sig tvärs över Atlanten på jakt efter det amerikanska pudret.

Första resan blev minnesvärd. Det var tolv grabbar som under fem veckor [under skoltid, reds. anm.] hyrde en villa i Breckenridge, Colorado. En låg dollarkurs gjorde inte saken sämre. Dessvärre bröt Lucas nyckelbenet under det femte åket första dagen och fick uppleva den amerikanska sjukvården på gott och ont. Men förutom att konstatera att det gäller att ha koll på försäkringarna innan man åker till USA gav Coloradovistelsen Lucas mersmak. Ungefär tio resor har det blivit till delstater som Kalifornien, Washington, Idaho, Oregon m.fl.

Vilka skidorter i USA har du varit på? Vilken skidort återvänder du helst till?
– Mt. Hood, Oregon; Mt. Baker, Washington, och Mammoth, Kalifornien. Har mest varit aktivt i Mt. Hood, Oregon. Berget är en aktiv vulkan med en glaciär på! I mean, come on, haha! Sen är det supercool skog med gigantiska träd i hela området. I år hade jag en signatursession på sommarcampet Windells med mina The Bunch hommies Magnus Granér och Pär Hägglund. Åkte skidor och skatade varje dag i solen, inte pjåkigt alls! Sen är ju Mammoth, Kalifornien helt crazy också. Sol (nästan) varje dag och den snabbaste park liften i världen. Vi var där strax innan Windells, löste gratis liftkort och tältade i skogen. Magic!

Vad gillar du bäst med skidåkningen i USA?
– Att det är skidåkning i en annan miljö än i Sverige. Att man får uppleva mycket runt skidåkningen. Till exempel dra och surfa på kusten i Oregon!

Vad är det som fortsätter att dra?
– Idag lägger jag nog hellre en resa till pudret i Kanada. Men en roadtrip på västkusten i USA är alltid helt magiskt. Landskapet och naturen är helt next level. Har också massor av kontakter där borta och ofta träffar man på stora namn inom skidindustrin. Det är fler som vet vem jag är än i Sverige. Säga vad man vill om USA, speciellt i nuläget, men det är verkligen ett land av möjligheter.

Återvändare
Vem: Lucas Stål Madison
Född: 1992 i Huddinge, Stockholm
Arbete: ”Inspirational skiing influencer :D”
Bor: Stockholm
Favoritord på engelska: Connected

Land 
Invånare: Ca 325 miljoner
Högsta berget: Denali 6,190 meter
Kända skidorter: Jackson Hole, Snowbird, Alta, Telluride

Lucas Stål Madison, edit från november 2017

Lucas Stål Madison kör ett så kallat Game of Add On i Mammoth Mountain, Kaliforinen mot Jossi Wells och Magnus Granér

Text: Malin Dunfors
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

  1. Emillarsson
    1
    Emillarsson | 2017-12-25 16:14          

    Bra läsning!!