Konsumentverket: ”– Frivillig återkallelse av Marker Kingpin”

Tyska Marker gick i somras ut med att den populära hybridbindningen KingPin av årsmodell 2017/2018 kan ha en svaghet i tådelens stålpinnar. Tådelen kan därför kostnadsfritt bytas ut. Konsumentverket poängterar nu att svenska konsumenter bör hörsamma denna uppmaning. 

Mitt i sommaren kom pressmeddelandet till redaktionen på Freeride. Markers bindning Kingpin 10 och 13 av årsmodell 2017/2018 hade en potentiell svaghet i stålpinnarna i tådelen. Bindningen kan därför reklameras utan några kostnader och bytas ut mot en ny. Du tar i första hand kontakt med din återförsäljare, det vill säga den butik där du köpte bindningen.

Då svenska skidåkare under juli inte i samma utsträckning läser nyheter i skidmedia, rekommenderar Konsumentverket tillsammans med Markers svenska agent Sportmanship AB, dig som har en Kingpin-binding att läsa om denna frivilliga återkallelse och kontrollera så att du inte är drabbad. Och om du har en av de svaga tådelerna av Kingpin – byt ut denna före vinterns skidresor.

Mer information om hur du avgör om din bindning berörs eller ej, samt hur återkallelsen går till hittar du i vår artikel från 26 juli 2018.

Det enklaste sättet att kika om du är drabbat eller ej är utifrån serienumret av din bindning. På bakbindningen, häldelen, ser du serienumret (se bild).  Om din binding är i intervallen så ska du byta ut bindningen, intervallet för Kingpin 10 är 337804 – 418632 och för Kingpin 13 är intervallet 337798 – 411728.

Text: Martin Åkesson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.