Marker återkallar KingPin från 2017/2018

Skidbindningstillverkaren Marker har gått ut med en pressrelease där de förkunnar att företaget genomför ett frivilligt återkallande av Marker KingPin 10 & 13 av årsmodell 2017/2018.

Marker har under gångna vintern upplevt en stor mängd reklamationer av deras bindning KingPin där piggarna i tådelen gått av vid normal åkning. Nu backar Marker och går via ett pressmeddelande ut med ett frivilligt återkallande av KingPin 10 och KingPin 13, årsmodell 2017/2018. Berörda kunder får sina tådelar utbytta utan kostnad.

Marker förklarar på länken nedan hur du går tillväga för att reklamera dina bindningar om du äger ett par av 2017/2018-årsmodell:

www.marker.net/en/support/recall/

Marker förklarar i pressreleasen att det är en begränsad del av de producerade tådelarna från 2017/2018 som berörs av det defekta stålet i piggarna som håller pjäxan på plats i tådelen. Återförsäljare av bindningen har beordrats att sluta sälja de berörda produkterna och Marker understryker vidare att nyproducerade versioner av bindningen har piggar som inte är defekta. Vidare förklaras också att tidigare årsmodeller inte heller är drabbade av defekta tådelar, det är endast vissa av bindningarna från 2017/2018 som är drabbade. För att skilja nya bindningar från återkallade bindningar har en modifierad logotyp tagits fram. Se bilderna nedan för hjälp med att urskilja huruvida du är en av de drabbade.

– Högsta kvalitet och toppklassiga tekniska standarder är två av vårt företags särdrag. Dessutom är vi medvetna om vårt ansvar som tillverkare när det gäller säkerhet, särskilt när det gäller skidturer av backcountry karaktär, förkunnar Jonathan Wiant, VD för MDV-varumärkena i en pressrelease under torsdagen.

– Det är därför vi efter omfattande och seriös testning och utvärdering bestämde oss för att återkalla samtliga tådelar producerade av 2017/18-årsmodellen, även om problemet påverkar mycket få bindningar. Med de åtgärder vi har vidtagit är KingPin fortfarande en utmärkt och mycket pålitlig produkt för ambitiösa och krävande skidåkare, fortsätter Wiant.

Utan särskilt stor påfrestning har pinnarna längst fram på KingPin gått av i gjutgodset. Något som normalt sett absolut inte ska ske. Med tanke på att KingPin dessutom är en bindning gjord för topptur är problemet av stor karaktär. Att finna sin bindning ur funktion på en skidresa långt bort i vildmarken är allt annat än roligt. Undertecknad har själv upplevt problem med bindningen kort efter ett större uppdrag i avlägsen terräng.

Kontakta Marker här

Misstänker du att dina bindningar är defekta? Kontakta i sådana fall din närmsta certifierade Marker-återförsäljer för vidare hjälp.

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.