Köp en egen skidort i Sverige

Då och då dyker det upp artiklar om olika skidorter, oftast amerikanska, som säljs iväg av olika rika filmstjärnor och andra kändisar. Det hör inte till vanligheterna att såna möjligheter dyker upp i lilla landet lagom, men det sägs i reklamfilmen – plötsligt händer det! 

10 minuter utanför Arvidsjaur ligger Vittjåkk Camping, en camping som har en tillhörande skidort. Själva skidortsdelen av verksamheten är till salu, så för ovanlighetens skull finns det möjlighet för en skidintresserad person att leva den amerikanska drömmen även i Sverige och äga en egen skidort! Det lilla skidsystemet har 200 meter fallhöjd, tre släpliftar och pister både på kalfjället och under trädgräns.

 

Dessutom är Arvidsjaurs Kommun väldigt mån om att verksamheten ska utvecklas för sommar såväl som vinter, så möjligheterna för att ta fram cykelverksamhet till sommaren är förmodligen goda. Av bilderna att döma finns det också ordentligt med riktigt fin terräng för både downhill, enduro och en och annan cross country-tur!

 

Om du känner att det är för dig att äga en skidanläggning och vill veta mer, eller kanske rent av lägga ett bud, finns det mer information på Arvidsjaurs Kommuns hemsida. För att se fler bilder från Vittjåkks fornstora dagar finns det att se här på Freeride också!

Text: Oscar Frick
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.