Köp (en till) egen svensk skidort

Nu är Gruvbacken i Huså, på baksidan av Åreskutan till salu. I lördags gick man ut med försäljningen av den lilla anläggningen med 230 fallhöjdsmeter, restaurang, en lift, pister och husvagnscamping med servicebyggnad. 

Huså ligger vid foten av Åreskutan, mitt i den Jämtländska fjällvärlden. En liten fjällanläggning där ägarna nu har bestämt sig för att sälja. ”Anläggningen säljes då ägarna börjar bli till åren komna och lite föryngring skulle inte skada”, skriver man på sina sociala medier. Vintersäsongen som nu är i sving kör man givetvis klart.

Är du sugen på en egen svensk skidort på baksidan av Åre är det alltså läge. Det som ingår i köpet är liften, restaurangen och husvagnscamping med servicehus.

Från toppen av Åreskutan går en pistad led ner till Huså och Gruvbacken, en led som alla kan åka utan problem, utmed pisten går också en offpistled. Huså har väldigt fina recensioner här på Freeride.se, ett snitt på 4.6/5 i betyg baserat på åtta recensioner.

Är du sugen på en svensk skidort längre söderut så är Storstenshöjden utanför Örebro också till salu, vad Freeride erfar.

Vad tycker du som har varit i Huså om skidåkningen där? 

Vad tycker du om Huså?
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
19 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (19)