Köp en egen svensk skidanläggning

Nu är skidanläggningen Storstenshöjden utanför Örebro till salu. Nuvarande ägare Branäsgruppen har anläggningen till försäljning och uppger att intressenter finns. Är du sugen på en egen svensk skidort får du alltså agera nu. 

Branäsgruppen är en av Sveriges större ägare vad gäller skidorter, då man äger Branäs, Kungsberget, Ulricehamn och Vallåsen.

I höstas sålde man Tolvmannabacken, där en svensk välmeriterad dh-cyklist köpt anläggningen för att förverkliga sin dröm om ett eget berg för cykling. Nu säljer man även Storstenshöjden utanför Örebro, där man redan i höstas skalade ner verksamheten genom att bland annat auktionera ut maskinparken.

Storstenshöjden, som är beläget några kilometer utanför Örebro, har länge tampats med ekonomiska bekymmer och förra vintern hade man inte öppet en enda dag.

I år är snöläget bättre, men nuvarande ägare  har nu bestämt sig för att sälja:
– Det har varit spännande att försöka utveckla det här, men vi har haft ständiga förluster på Storstenshöjden  sedan vi köpte det 2014, säger Anders Kjellström, vd för Branäsgruppen AB till SVT Nyheter.
Anders Kjällström uppger att man har en dialog med intressenter, och att man hoppas på en avslutad affär någon gång under våren.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.