Lofsdalen skiner vidare

Förra året inledde skidorten Lofsdalen i Härjedalsfjällen sin satsning på ny belysning för kvällskidåkningen. Nu har man Sveriges längsta och högsta elbelysta pist som är 3150 meter lång och har en fallhöjd på 492 meter. I år ska Lofsdalen bli ännu mer lysande, särskilt för barnen. 

Inför årets vintersäsong har Lofsdalens Fjällanläggningar valt att fortsätta investera i backbelysning, belysningen har bytts ut i hela nedfarterna Lången och Loffe, dessutom får nu barnområdena, Snutten (Loffes Mini Park) och Snölandet belysning för första gången. Att Snölandet får belysning gör att barnområdet nu kommer kunna ha öppet till kl 16 varje dag från säsongsstarten.

Den nya belysningen består av kvalitets LED-lampor från småländska DesignLight. Dessa har en lång hållbarhet med modern energisnål teknik:
– Lofsdalen har många gäster som njuter av Sveriges bästa kvällsåkning. Det känns därför väldigt roligt att vi nu har utvecklat och förhoppningsvis gjort den än mer populär.
Inför förra säsongen bytte vi belysning i Toppenbacken och vi blev mycket nöjda med kvalitén på de nya lamporna och ljusförbättringen som de innebar, säger platschef Jonny Larsson.

I år har man fortsatt byta ut belysningen i hela Lången, Loffe samt förtätat med ännu fler belysningsstolpar, vilket ska göra stor skillnad för kvällsskidåkningen som får en ljusstarkare skidupplevelse. Förra året fick Toppenbacken ny belysning, vilket vi berättade om.

Ska du åka kvällsåkning i Lofsdalen som har Sveriges femte största fallhöjd, får du ha lite krut i låren: från toppen av Hovärken 1125 m.ö.h. via den svarta pisten Toppen, vidare i den gröna Lången och slutligen ner i den blåa Loffe till liften Lången Express är det 492 höjdmeter, vilket också är högst och längst i Sverige när det kommer till belyst skidåkning.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.