Maxa outdoor-sommaren i österrikiska Alperna

Österrikiska Alperna är en välbesökt skiddestination under vintermånaderna, men bergen bjuder på ännu fler möjligheter under sommaren.

Allt fler har upptäckt Alpernas fulla potential och skidorterna blommar nu upp även utanför vintersäsongen. Saalbach i de österrikiska Alperna är som skapad för outdoor-semester på sommaren och har under de senaste åren genomgått en förvandling från vinterdestination till en året-runt destination.

”Vi har under flera år märkt en klar tendens till att fler och fler vill besöka och uppleva Saalbach under sommaren. Vi arbetar ständigt för att utveckla vårt sommarutbud och har sedan många år tillbaka haft ett av Alpernas bästa mountainbike-utbud. Vi har anlagt 400 kilometer cykel- och vandringsleder i olika svårhetsgrader så att det passar turister på alla nivåer. Båda cykling och vandring är speciellt populärt bland våra skandinaviska besökare”, berättar Wolfgang Breitfuß, chef för den lokala turistorganisationen Tourismusverband Saalbach Hinterglemm.

Alpernas MTB-mecka
Det är många svenskar som åker till de österrikiska Alperna varje år och det är vida känt att bergen bjuder på högklassig skidåkning och rikligt med snö och puder. På sommaren förvandlas bergen till ett paradis för MTB-fantaster och det varierade utbudet av cykelleder i Saalbach har gjort regionen till ett av Alpernas främsta MTB-destinationer. Under hela sommarsäsongen är fem gondolliftar öppna och e-bikes har också ökat i popularitet i regionen. Den som vill ha en utmaning kan testa BIG-5 Bike Challenge – fem toppar, panoramautsikter och puls!

Adrenalinkickar på hög höjd
Baumzipfelweg Tree-top Trail, Europas högsta höghöjdsbana med en total längd på 8 kilometer, 200 stationer och 30 linbanor som förbinder plattformar från 3 till 40 meters höjd, sätter igång adrenalinet. I Saalbach kan man också testa Canyiong, där man med hjälp klättring, broar och rep tar sig igenom raviner och bergsklyftor. Adrenalinet pumpar också på Mega Flying Fox, en zip-line som kastar dig ut 120 meter över Glemmtal-dalen i upp till 80 kilometer i timmen.

”Variationen av aktiviteter gör Saalbach till ett populärt resmål för det ökande antal turister som vill ha en aktiv semester. Vi får riktigt många familjer på besök men också grupper med vänner, som antingen tävlar mot varandra eller bara upplever naturen tillsammans. Vi har fokuserat på att skapa ett brett sommarutbud där det finns någonting för alla”, fortsätter Wolfgang Breitfuß.

Det breda utbudet i Saalbach består förutom förstklassig cykling och vandring bland annat av bergsklättring, paddling, Europas största klätterbana och vattenparker – allt för en maxad outdoor-sommar. För att göra upplevelsen extra speciell kan man övernatta i en alpstuga och verkligen vara nära bergen, dag som natt.

Om Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm är beläget i SalzburgerLand, en region i österrikiska Alperna. Saalbach Hinterglemm är känt för sin högklassiga skidåkning och har under sommaren ett av Alpernas bästa MTB-utbud. Hit reser man enklast med flyg till Salzburg eller München och transfer med buss eller bil. För den som vill köra hela vägen är det cirka 14 timmar från södra Sverige. Läs mer Saalbach Hinterglemm.

 

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.