Nytt kinderägg för parkbyggare

Minns du den gamla reklamen för Kinderägg med tre önskningar i en? Unga och nystartade företaget Svenska SnowTools har nu en 3 i 1 grej för alla parkbyggare. Shaper, spade och skidglädje i en och samma pryl. Möt den nya shapern ”Moneymaker” som har tagits fram av några unga skidåkare i Vännäs.

Hej Christoffer Skogheim på SnowTools: Vad är det för produkt som ni har tagit fram?
– Vi har tagit fram en multifunktionell shaper som inte bara fungerar som en shaper utan också som en spade man kan gräva med. Funktionen som vi har tagit fram är enkel att använda och har inga lösa delar vilket gör den smidig och lättanvänd.

Varför är denna så bra?
– Vår shaper har fler användningsområden än den vanliga shapern. Den kan som sagt användas till att både shapa och gräva. Shapern går även att fälla ihop vilket gör den enklare att ta med runt i liftar och på skotrar. Detta förenklar byggnationen av parker och gör även att det blir miljövänligare, eftersom att man enbart behöver köpa ett verktyg vilket använder mindre material.

Finns det inte bra shapers och spadar på marknaden redan?
– Det finns shapers och spadar på marknaden som är bra men vår shaper har båda i en. Det vi har upplevt och sett är att det kan vara ett problem med att ta med alla verktyg upp i backen eftersom att man behöver ha så många.

Så ni är lite som den gamla Kinderägg reklamen då, tar tre önskningar på en gång: skidglädje, shaper och spade?
– Eh, ja den kopplingen kan man göra… kanske inte något som vi kommer att lyfta fram i vår marknadsföring, men visst. 

Vilka är ni som ligger bakom denna nya multifunktionella shaper?
– Vi är fyra killar som går gymnasielinjen NIU freeski och snowboard på Liljaskolan i Vännäs, vi kommer alla från olika ställen. En från Luleå, en från Hemavan, en från Sundsvall och en från Garðabær, Island. Tre av oss åker skidor och en åker snowboard, på grund av detta får vi ett brett perspektiv av vad de som bygger parker vill ha i ett verktyg.

Kommer shapern komma i olika versioner?
– Just nu har vi planerat att tillverka en version, men det kanske kommer någon ny version i framtiden.

Kan en framtida version eventuellt vara inpackad i folie och ha ett hölje med choklad kring sig?
– Vad är det med dig, ha ha! Du är nog godisssugen! Nej, vi kommer inte att chokladdragera någon framtida shaper.

Kan man som privatperson köpa den om man vill skrapa ihop en lite park på bakgården?
– Det går utmärkt att köpa den oavsett om man vill bygga en backyard setup, skrapa ihop en kick till ett streeträcke, bygga hopp på ett berg eller till att bygga en fullskalig park i en backe.

Hur kom ni på idéen med denna shaper?
– Vi såg ett problem i byggnationerna av parkerna. Vi tyckte att man behövde alldeles för många verktyg för att bygga parken. Vi har själva upplevt, sett och hört att det är jobbigt att släpa upp verktygen och att byta mellan shaper och spade hela tiden. Vi funderade på hur det problemet skulle kunna lösas och kom fram till vår multifunktionella shaper.

Var ska ni tillverka den?
– Vi håller på att prata med en verkstad här i Vännäs vilket skulle leda till att vi kan producera shapern lokalt vilket drar ner på transport kostnader och utsläpp i miljön.

Har shaperna fått något kul namn eller kör ni på ”mutlifunktionell shaper”?
– Vi har bestämt oss för att kalla vår shaper för ”the moneymaker”. Vi valde det namnet för att när man bygger stora hopp kallas de moneybooters:).

Till sist: Vad önskar du allra mest just nu?
– Vi vill att folk får upp ögonen och inser att det finns en ny shaper med en ny funktion som förenklar bygget av parken.

Inte så att du vill ha en överraskning, choklad och en leksak? 
– Äh släpp det där nu! Lite choklad till kaffet hade i och för sig varit gött.

”Moneymaker”
–  Multifunktionell Shaper från svenska nystartade företaget SnowTools UF

Vad? En shaper som kan användas för att både gräva med som en spade och shapea kickar.

Varför? Spade och shaper i ett och samma verktyg = en pryl mindre.

Hur använder man den? Man använder den som en vanlig shaper och om man sedan vill använda den för att gräva så kan man dela spadhuvudet i mitten så att det blir längre och smalare som en vanlig spade. Man kan även göra den kortare och längre för att göra det lättare att gräva och shapea.

Vad kostar den? 1600kronor

Var köper man den? Man kan köpa den genom att höra av sig till SnowTools på deras sociala medier Instagram och Facebook.

Vem är den till för? Den är till för alla som vill spara pengar genom att slippa köpa två verktyg. Huvudmålgruppen är skidorter där man bygger park, men även de som vill ha möjligheten att ta med en shaper upp på berget för att bygga hopp samt på ett street mission.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.