Rekordstort intresse för världscupen i Hammarbybacken

Gårdagens världscuptävling i Hammarbybacken blev en folkfest.

Förra årets succé gjorde att intresset ökat och över 9 000 personer upplevde en fantastisk kväll i Hammarbybacken. Tävlingarna inramades av ett spektakulärt evenemang och glädjefylld stämning – en världscuptävling utöver det vanliga.

– Förra året var en succé och ingen kunde väl drömma om att evenemanget med tävlingen kunde sprida ännu mer skidglädje. Stockholmsområdet är ett stort och viktigt kundupptagningsområde och intresset visar att alpin skidåkning är oerhört populärt. Att få visa upp skidområdet genom en världscuptävling som verkligen är uppskattad känns väldigt kul, säger Mats Årjes, VD SkiStar AB.

Från och med fredagen den 3 februari kl. 15:00 kommer Hammarbybacken att ha öppet för allmänheten, då öppnas även världscupbacken Åre. Från 6 februari hålls backen öppen alla vardagar 10-22 för att ge så många som möjligt chans till skidåkning och för att kunna genomföra de många inbokade friluftsdagarna. För grundskolor i Stockholm och Nacka kommun är friluftsdagar i Hammarbybacken helt kostnadsfria då SkiStar erbjuder gratis skidhyra och SkiPass.

– Snart stundar sportloven i Sälen, Vemdalen, Åre, Trysil, Hemsedal och St. Johann, och just nu är läget i skidbackarna helt fantastiska. För den som ännu inte bokat sin skidresa så är det hög tid nu då det är en stark tradition för många att sportloven ska spenderas i fjällen. Den skidglädje världscuptävlingen i Hammarbybacken gav är den bästa inspirationen vi kan ge alla kommande sportlovsfirare, säger Mats Årjes.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.