Romme bygger ny expresslift och nya nedfarter

Till nästa säsong 2018/2019 utvidgar Romme Alpin sitt skidsystem. Totalt investerar skidorten utanför Borlänge cirka 50 miljoner kronor i en ny 6-stols expresslift, två nya svarta pister och tillhörande snöskanoner. Romme Alpin som ligger 2,5 timmes bilfärd från Stockholm kommer nu att ha inte mindre än fem 6-stols expressliftar.

– Att successivt förbättra skidområdet är det viktigaste för oss. Tack vare närheten till Stockholm och övriga Mälardalen och en bra och varierad skidåkningen väljer fler och fler Romme Alpin för sin skidresa, säger Bo Funcke, VD, Romme Alpin.

Idag den 15 mars är snölagret i Romme Alpin på + 197 % jämfört med vad man har i snitt per år vid samma tidpunkt. Och glada nyheter kom igår från Borlänges succéskidort – ny sittlift och två nya svarta pister kommer till nästa vinter. Den nya expressliften ersätter den äldre 2-stolsliften vid de svarta nedfarterna Götes Brant och Guldkornet. Nya liften placeras nedifrån sett till höger om Götes Brant och hamnar då mittemellan de befintliga nedfarterna och de två nya nedfarterna. De nya nedfarterna blir två svarta nedfarter med liknande skidåkning som Götes Brant.

Nya liften blir den femte 6-stols expressliften vid Romme Alpin. Den första expressliften byggdes 2003 och var då den första 6-stolsliften söder om Dalälven. Sedan dess har Romme Alpin byggt en ny expresslift och utökat antalet nedfarter vart tredje år. En snabb utveckling som har möjliggjorts av en kontinuerlig ökning av skidgäster och deras spenderads stålar. Romme Alpin är idag det fjärde största skidområdet i landet sett till liftkortsförsäljningen.

På toppen av anläggningens ena berg, Solklinten, skapas nu ett fint nav där de lite mer erfarna åkarna kan skida mellan den senast byggda expressliften Syd Express som kom säsongen 2015/2016 och dess backar på sydsidan och de nya nedfarterna på Solklintens nordsida och den kommande expressliften:
– Här ges det verkligen chansen till många åk på kort tid, säger Viktor Funcke, försäljningsansvarig, Romme Alpin.

Bygget av liften inleds direkt efter avslutad säsong och kommer att vara redo för premiär till säsong nästa säsong 2018/2019.

Fakta nya 6-stols expressliften i Romme

Längd 955 meter
Fallhöjd 238 meter
Kapacitet 3200 personer/tim
Åktid 3,11 minuter


Mer i vår skidortsdatabas
Romme Alpin
9-dygnsväderprognose: Väder i Romme Alpin
Förhållanden just nu: Snödjup Romme

Förra vintern skickade vi Julius & Björn till Romme Alpin, de gick på djupet med fonetiken – säger man rÅmme eller rOmme? 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.