Rosa & retro från Lange

För 30 år sedan blev den känd under namnet ”The Pink Panther boot”. Nu kommer Langes rosa pjäxan med 140 flex i en ny retroversion i en begränsad upplaga och får namnet Lange RX Ri.  

Med 8 olympiska medaljer i bagaget var det Langes pjäxa XRi som tog Alberto ”La Bomba” Tomba till toppen av den alpina världen och historieböckerna med två guld i Calgary-OS 1988.

Lange är ett varumärke med en 60 år lång historia och några av skidvärldens mer ikoniska produkter. Lange var bland annat först i världen med skidpjäxor i plast. På den tiden var skidorna stenhårda, och plasterna likaså. Lange hade kanske de både mest hatade och älskade pjäxorna om vi blickar bakåt några decennier. De satt som en smäck på somliga fötter, och på andra fötter satt de lite väl smäckigt och tight. Plasterna har sedan dess utvecklats enormt mycket, såväl som möjligheterna att specialanpassa pjäxorna till olika fotformer och typer.

Med Rosa pantern-pjäxan återintroducerar Lange en av sina succéer. Den nyproducerade retroversionen är uppdaterad med en modern och bättre passform (glöm gamla onda supertighta Lange pjäxorna…).

Nya versionen, som har modellnamnet Lange RX Ri, kommer i en begränsad upplaga, och har 140 flex. Det blir främst en pjäxa som blir tillgänglig för Lange-ambassadörer och några av varumärkets mest passionerade fans. Ett lätt nostalgiskt och skönt litet PR-trick om man så vill, och helt klart en produkt som snurrar igång habegäret för många av oss. Och vem får inte Rosa Pantern-temat med den där dödligt smitsamma saxon-slingan i huvudet på direkt…

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.