Soligt och glatt vykort från Juvass

Även om det är högsommar och varmt finns det fortfarande snö på tvenne av Norges glaciärskidorter: Fonna och Juvass. Här är en glad och peppande rapport från Anders Backe som coachat under Field Productions camp på Juvass de senaste två veckorna. 

”Hej Freeride! Hoppas att formen är på topp och att ni njuter av sommaren!

Jag har tillbringat de senaste två veckorna på Galdhøpiggen Summer Ski Center – Juvass i folkmun – som coach under årets FP Camp tillsammans med Field Productions. Det har varit fullt tryck med nästan 200 peppade kids som har pushat sina gränser under episka förhållanden i Juvass Park (inte att förväxla med filmen Jurassic Park).

Med året sommarsäsong som har haft bra väder och en råbra park är det spännande att se den yngre generationen som ger maximalt på gaspedalen och visar skidglädje från det att tuppen gal tills solen går ner.

Vi hade bra dagar på glaciären innan det bar av ner i dalen mot byn Lom på eftermiddagen för andra aktiviteter som simning, fotboll, action i sporthallen och sedermera film på kväll.

Det var några veckor sedan jag själv åkte skidor före denna resa så det var briljant att få ut det mesta av skidåkning medan kidsen kommer med frågor om att visa det ena tricket efter det andra, vilket fick mig att gräva djupt i trickpåse och dundra på!”

Varma hälsningar från Norge

/Anders Backe

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.