”– Stilren jacka som ger bra skydd mot väder & vind” Testpiloten om Haglöfs Nengal

Våra testpiloter Jesper och Sofia som vann skidställ från Haglöfs har nu varit ute i fält och testat och tyckt till. Här läser du vad Jesper tyckte om Haglöfs Nengal Parka, Pant och Mid Hood, samt vad Sofia ansåg om Haglöfs Khione jacket, pant och mid hood.

HAGLÖFS NENGAL PARKA

Pryl: Haglöfs Nengal Parka
Årsmodell: 2019

Styrkor: 
Grym kvalité. Innovativ ventilation fram över mage och bröst vilket svalkar mycket bra tillsammans med ventilationsmöjligheten under armarna. Recco-reflektor i huvan. Smarta fickor för bland annat telefon och ski-pass.

Svagheter: 
Priset (4500 kr).

Sammanfattning: 
En väldigt stilren jacka som både ger dig ett bra skydd mot väder och vind men även ökad trygghet om lavinen skulle vara framme.
Jackan har en smart ventilationsmöjlighet framme över mage och bröst vilket gör den optimal för den hajkande eller enbart varmblodige åkaren.
Priset gör nog tyvärr att många skulle välja bort jackan. Att det inte finns något snölås i ärmarna gör inte mig speciellt mycket. Modellen är 181cm och väger 87kg, iklädd XL Jacka samt XL byxor.
Rekommenderar dock L då storlekarna är rymliga.

Betyg:
4/5


HAGLÖFS NENGAL PANT

Pryl: Haglöfs Nengal Pant
Årsmodell:
2019

Styrkor: Bra passform. Reccoreflektor. Stilrena. Håller värmen bra.

Svagheter: 
Smala hällor. Öppen ventilation.

Sammanfattning: 
Otroligt sköna byxor som inte bara är snygga utan har en väldigt bra passform. Byxorna är anpassande för skidåkning med bland annat vida benslut vilket passar bra över även de bredare pjäxorna. Mycket ventilation i benen är både ett plus och ett minus, öppnar man ventilationen fullt så lämnar byxorna inte speciellt mycket åt fantasin. Byxorna håller värmen förvånansvärt bra trots att de är ganska tunna, detta bekräftar den goda kvalitén som inte bara gör byxan slitstark utan också tät. Det enda negativa som jag upplevt med denna byxa är att hällorna är lite för små för vissa skärp, (även Haglöfs egna) detta gör det svårt att få skärpet igenom öglorna. Byxorna har reccoreflektor i byxslutet vilket självklart är en bonus. Precis som med jackan är modellen på byxan ganska rymlig, jag är 181cm och väger 87kg, iklädd XL byxor, skulle dock rekommendera L då XL blir lite väl stor för mig.

Betyg:
4/5


HAGLÖFS NENGAL MID HOOD

”Jag lever praktiskt taget i denna tröjan, den är snygg och funkar även att ha till vardags.”

Pryl: Haglöfs Nengal Mid Hood Men
Årsmodell:
2019
Styrkor: 
Mjuk å go! Skön passform. Andas bra. Stilren och snygg.
Svagheter: Går ut sig lite
Sammanfattning: Otroligt bekväm tröja som andas väldigt bra. Jag lever praktiskt taget i denna tröjan, den är snygg och funkar även att ha till vardags. Provat den som lager två varma dagar och då andas den väldigt bra och man blir inte svettig alls. Kallare och framförallt blåsigare dagar rekommenderar jag att man har fler lager under och/eller över för att inte bli frusen.
Betyg: 5/5


HAGLÖFS KHIONE JACKET WOMEN

 

Pryl: Haglöfs Khione jacket 

 

Årsmodell: 2019

Styrkor:
– ett bra och funktionellt snölås, enkelt och knäppa, sitter även på plats, positivt då inte snö kommer innanför jackan.
– bra med förhårdnad på luvan, eftersom det skyddar glasögonen.
– jackan håller värmen bra, även om det bara är en skaljacka.
– bra fack för skidkort.
– snygg färg.
– bra att man kan öppna dragkedjan från båda hållen, det gör jackan mer funktionell.

Svagheter:
– skulle behövas fler innerfack, inget bra fack för exempelvis att ha mobilen i. Det skulle göra jackan ännu mer funktionell, då man skulle få mer användning av att använda dragkedjan nerifrån- eftersom man gärna öppnar jackan nerifrån för att komma åt innerfacken när man är i skidbacken.
– jackan är stor i storlek. Jag brukar vanligtvis ha medium i jackor, men denna var lite stor. Det är en skaljacka och man ska få plats med flera klädlager under, trots det var den ändå lite stor…
– dragkedjan är lite trög, svår att dra upp ibland.
– ett relativt högt pris.

Sammanfattning:
En bra och funktionell jacka, som dock kan bli bättre och mer funktionell jacka genom att förbättra det som finns på svagheterna. Jackan ligger på en relativt hög summa, om jackan skulle blivit lite mer funktionell tycker jag att jackan är värd pengarna. Det är en bra jacka, men jag blev inte helt såld på den.

Betyg: 3/5


HAGLÖFS KHIONE PANT

Pryl: Haglöfs Khione Pant 
Årsmodell:
2019

Styrkor:
– en mycket funktionell skidbyxa, det finns många bra fack/fickor och det är enkelt att röra sig i byxorna.
– bra dragkedjor, som är enkla att stänga och öppna, dem håller tätt och släpper inte in någonting.
– snygg färg.
– sköna byxor, som även håller värmen MYCKET bra.
– snygg modell, som är tighta över låren och lösare vid nedre delen av benen. Det är en bootcut modell, mycket snyggt.

Svagheter:
– det är en relativt låg midja, vilket inte är så bra då det kan komma in snö. Dock sitter byxorna ändå på plats, och om man använder den matchande jackan till som har ett bra snölås så fungerar det utmärkt, Det skulle behövas en högre midja eller hängslen.
– högt pris.

Sammanfattning:
Detta är ett par byxor som har övervägande styrkor, vilket tyder på att det är en mycket bra skidbyxa. Man får lägga några tusenlappar på denna produkt, men jag anser att det är absolut värt pengarna. Byxorna är funktionella och dessutom mycket snygga, vilket är ett plus. Man har gärna på sig skidkläder som är jättebra och snygga, en perfekt kombo.

Betyg: 4/5


HAGLÖFS KHIONE MID HOOD W

 

Pryl: Haglöfs Khione Mid Hood W
Årsmodell: 2019

Styrkor:
– varm och skön fleece, ett bra material som håller inne värmen men samtidigt läcker ut hetta om man börjar svettas.
– lagom i storlek, jag brukar ha small i tröjor och jag tog det i denna också, och den satt perfekt med underställ under.
– en funktionell ficka, det brukar inte vara fickor i sådana tröjor, men det är det i denna vilket är positivt. Där kan man lägga saker som man vill hålla borta från kylan, t.ex. mobilen.

Svagheter:
– fel färg, då färgen inte direkt matchar till jackan och byxan som ingår i samma sätt.
– bra med luva, för att det kan vara skönt och värma sig med när man tar en paus från skidåkningen. Men luvan kan vara lite i vägen och när man åker skidor har man inte jättestor användning av en luva. Man har en hjälm på huvudet och då behövs ingen luva.
– högt pris.

Sammanfattning:
Det är en jätteskön fleece med bra funktioner. Styrkorna visar på att det är en bra fleece. Dock är det ett högt pris, man kan få en lika bra fleece som denna för en billigare peng. Priset sänker tyvärr betyget, men det är mycket snygg och funktionell fleece. Så om man vill lägga dessa pengar på en fleece, tycker jag absolut att man ska göra det.

Betyg: 3/5

Text: Jesper Hayland och Sofia Berglund
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.