Skidorten med Sälens bästa skidåkning

Sälenfjällens absolut högsta fallhöjdmeter och en av landets bästa pister. Det är i Stöten Sälens bästa skidåkning finns. Med 48 nedfarter och ett utbyggt snöläggningssystem uppnås perfektion på både pist och puder. Allt, med den storslagna fjällvärlden som fond.

Skidåkning

Stöten i Dalarna är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och har länge kunnat stoltsera med den bästa fallhöjden och den mest varierade skidåkning som Sälen kan erbjuda. Med ett komplett skidsystem och Sälenfjällens högsta fallhöjd på 370 meter, har Stöten länge varit ett alternativ för alltifrån nybörjare till proffs.

Vad sägs om de duktiga skidåkarnas storfavorit Älvan, en svart nedfart som är rankad som Sveriges bästa pist. Självklart finns även utmanande offpist-åkning, samt äventyrsarenor, Stöten Adventure, med tävlingsutmaningar för alla åldrar. Och vi måste även nämna hela familjens favorit: långa, slingrigt roliga gröna pisten Mormors störtlopp.

För nybörjare och barnfamiljer är Stöten ett fint alternativ. Familjeområdet vid Soltorget finns nedfarter markerade i blått och grönt.

Perfekt för barnfamiljen och för alla de som älskar att cruisa nedför fjället med storslagen fjällutsikt för ögonen. Här ligger även Sälens längsta och snabbaste lift, där hela familjen får plats! Vargy Express transporterar 6 personer från dal- till toppstation i 22 km/h.

Faktum är att Stöten har 4,1 mil meter pist, eller – 40 954 meter om man ska vara på pricken exakt. Nästan lika långt som ett Marathon med andra ord. Och skidåkningen kommer i först rummet för gänget i Stöten:
– För oss i Stöten är, och har det alltid varit, själva skidåkningen som är det allra viktigaste säger Magnus Dovallius, marknadschef i Stöten i Sälen AB.

De senaste åren har Stöten investerat dryga 300 miljoner kronor i att utveckla anläggningen. Storsatsningar som ett helt nytt skidområde, Dalarnas längsta och snabbaste 6-stolslift, Vargy Express, och ett rejält utbyggt snöläggningssystem har bidragit till ännu bättre skidåkning.

Hela tre guldmedaljer fick Stöten denna vinter när ni skidentusiaster här på sajten röstade fram Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer och Sveriges bästa pist. Branschorganisationen SLAO utsåg Stöten till årets skidanläggning 2019.

Bra boendealternativ med ski in, ski out

Men det är inte bara det kompletta skidåkningen som är anledningen till att alltifrån nybörjare till proffs älskar att komma hit. Stötens helhetsutbud gör att allas behov av en perfekt skidsemester täcks. Här finns boendealternativ för precis alla typer av plånböcker och behov. Alltifrån logi med våningssäng till stora, lyxutrustade timmerstugor.

Stöten har gjort stora investeringar på boende, men alltid i takt med utveckling av pister och liftar, för att gästerna inte ska uppleva trängsel och köer i anläggningen.

Glöm inte att äta

I Stöten finns även alltifrån finare krogar till enklare kafeér. Lägg därtill GameZone, ett populärt aktivitetsområde, inte minst för ungdomar, som passar på att surfa, spela biljard, dart eller innebandy till exempel, medan föräldrarna i lugn och ro kan avnjuta sin middag i en av Stötens bättre krogar Tyrolerladan en trappa upp.

Även för de mindre barnen finns populära Vargklubben, där det dagligen ordnas mängder av barnaktiviteter med Stötens populära maskot Vargy, där föräldrarna inte alltid behöver vara med utan kan lämna sina barn hos utbildad personal.

Stötens skidskola är för alla

Skidskola erbjuds för alla åldrar, såväl i grupp som individuellt. Och naturligtvis finns det alla senaste skidmodellerna hos Stötens skiduthyrare.

Men en lyckad fjällsemester innehåller mer än bara alpin skidåkning. Längdåkning hittar du självklart också i Stöten.

Stötens aktivitetshus Vattufjäll erbjuder bad, spa, gym, bowling och avkoppling. Välj en spa-behandling, bada äventyrsbad eller varför inte prova afterski-spa, massage för trötta ben och fötter?

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera