Swiss Military by Chrono: stilrena & sportiga kvalitetsklockor med recco-reflektor i armbanden

Swiss Military by Chrono har inlett ett samarbete med svenska Recco. Nu finns tre nya klockmodeller att välja mellan som har ett klockarmband med integrerad Recco-reflektor. Klockorna säljs hos Stjärnurmakarna, i butik och i deras webbshop.

Med hjälp av reflektorn i klockarmbandet kan räddningsarbetare enklare spåra människor som försvunnit i laviner, skogsområden eller på fjällen. För dig med en aktiv livsstil – var sökbar på ditt nästa äventyr!

KVALITET ANPASSAD FÖR EN AKTIV LIVSSTIL

Klockorna från SWISS MILITARY by Chrono är kända för att, som namnet antyder, användas inom militären och andra brottsbekämpande enheter. Klockornas kvalitet testas noggrant i olika miljöer för att försäkra användaren om att produkten håller måttet i situationer som kräver ett stöttåligt och vattenresistent material.

Varumärket står för en aktiv livsstil och anpassar produkternas funktioner därefter. Av denna anledning känns samarbetet mellan SWISS MILITARY by Chrono och RECCO som en självklarhet för dig som vill ha en klocka med innovativ teknologi som gör dig spårbar ute i naturen.

EN KLOCKA FÖR OFFPISTÅKNING OCH FJÄLLVANDRING

RECCOs reflektorer integreras i olika produkter, t.ex. jackor, hjälmar, skor och klockarmband, och kan spåras tack vare den detektor som räddningspersonalen är utrustad med. Genom att utrusta din klocka från SWISS MILITARY by Chrono med ett klockarmband med integrerad RECCO-teknologi skapar du rätt förutsättningar för att göra dig sökbar och du kan känna dig tryggare i fjäll-och skogsområden.

Reflektorn i ditt klockarmband går att spåra genom ett snödjup på 30 meter vilket gör att fjällräddningen kan spåra dig vid eventuell lavin eller snöstorm. OBS. RECCO förtydligar på sin hemsida att det är viktigt att ta med sig rekommenderad utrustning i områden där lavinfara råder (ex. lavinspadar, lavinryggsäckar, sonder, lavinsändare) och istället se RECCO-reflektorn som en viktig del av den utrustningen.

>>> UPPDATERING 30/4: Nu har vi utsett vinnarna i tävlingen, här ser du de 13 bästa bilderna. <<<

FÖRDELAR MED RECCO-TEKNOLOGIN

  • Reflektorn kräver varken ström eller aktivering för att fungera.
  • Detektorn kan spåra reflektorn under 30 meter djup snö.
  • Detektorn kan spåra reflektorn på 80 meters avstånd från luften.
  • RECCOs detektorer används av räddningsarbetare över hela världen.

HISTORIEN BAKOM SWISS MILITARY BY CHRONO

Året var 1926 när Max Bürgin började som lärling på en klockfabrik i den Schweiziska staden Basel. Tack vare sin talang inom området gick han snart från att vara lärling till att bli chef för den tekniska avdelningen på företaget. Hela tiden bar han på en dröm om att en dag starta sitt eget klockföretag, vilket han senare lyckades med. Idag drivs SWISS MILITARY by Chrono av den tredje generationen från familjen Bürgin och verksamheten fortsätter att blomstra tack vare produkternas höga kvalitet och funktionalitet.

VAR SÄLJS SWISS MILITARY BY CHRONO?

Är du nyfiken på klockorna Swiss Military by Chrono som är utrustade med RECCO-reflektor i armbanden kan du få veta mera i någon av Stjärnurmakarnas butiker.

Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja som har sålt klockor och smycken i över hundra år. I Sverige är man exklusiv återförsäljare av Swiss Military by Chrono. Stjärnurmakarna har givetvis också en bra webbshop där all information om klockorna finns.

Du som bara vill köpa armbandet kan göra det för 599 kronor, det finns i 20 mm och 22 mm bredd.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.