Testpilot: ”Lampan lyser som den lovar, alltså otroligt starkt!”

Vår testpilot Leandro har nu testat norska Moonlight Mountain Gears lampa ”BRIGHT AS DAY 5000”. Han ger den 4 av 5 i betyg.

Prylen som har testats är: MOONLIGHT MOUNTAIN GEAR BRIGHT AS DAY 5000

Jag fick den fina äran att vinna denna lampa under våren 2018 här på freeride, då testpilot eftersöktes. 

Vid en första anblick så känns det hela exklusivt och levereras fint i en låda där alla delas ligger på sin plats. Det jag tänkte direkt som var supersmart är att lampan använder sig av samma fäste som Gopro vilket är toppen då jag redan har ett goprofäste på skidhjälmen och något som jag gissar sitter på var och varannan skidåkares hjälm. Men jag fann även en liten nackdel med detta då det inte fanns med något goprofäste för hjälm medskickat om du nu som kund inte har ett på.

Något som också förvånade mig var att det krävs både batteri och någon slags dockningsstation emellan batteriet och lampan, men för en lampa som kan lysa med hela 5000 lumen så är det ändå förståeligt samt om du har en rygga kan du lätt slänga ner batteriet och dockningsstationen där.

Lampan lyser som den lovar otroligt starkt i det starkaste läget och har även tre andra lägen där ett av lägena är perfekt för att spara batteri och när du exempelvis går uppåt. Batteritiden kan jag tyvärr inte uttala mig om då jag inte varit ut så pass länge att det ska ta slut.

Jag hade gärna gett lampan 5 av 5 men det som drar ner den är att pannbandet som följde med nästan var lite trångt på mitt XL-huvud, men i övrigt en toppenlampa som känns exklusiv och fungerar toppen när du åker utför med skidor och cykel.

MOONLIGHT MOUNTAIN GEAR BRIGHT AS DAY 5000

Styrkor:

+ Oerhört kraftfull
+ De olika ljusstyrkorna
+ Lätt att hantera ljusstyrkan, även med handskar på
+ Känns exklusiv och påkostad
+ Goprofäste!

 

Svagheter:

– Lite litet pannband
– Lite otympligt med både batteri och dockningsstation

 

Betyg: 4/5

Text: Leandro Karlsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.