Testpilot: Vinn en skidhelg i Funäsdalsberget där allt ingår

Nu har du chansen att vinna en skidsemester vid Funäsdalsberget. Vi söker två vuxna och två barn som vill åka dit och skriva en ärlig recension om skidorten. Du vinner hotellboende, liftkort, skidhyra och alla måltider för en familj under en helg. Ni kan åka denna vinter, eller någon weekend mellan jul och sportlov nästa vinter 2021. 

Brinner din familj för skidåkning och fjällen? Vi letar just nu efter en hängiven skidåkarfamilj som vill testa och utvärdera skidorten Funäsdalsberget som är en av flera skidsystem som ingår i liftkortet som gäller för Funäsfjällen.

Funäsdalen utsågs förra året till Sveriges bästa skidort av er läsare här på Freeride. Det är de såklart mäkta stolta över, men vad tycker du om skidsystemet Funäsdalsberget? Det vill vi att du och din familj åker och testar.

Vad vinner man?

  • boende på Hotell Funäsdalen
  • liftkort till hela Funäsfjällen
  • alla måltider – ni får äta på några olika restauranger i Funäsdalen med omnejd.
  • Behöver ni hyra skidutrustning så ingår det

Värdet är cirka 8000 kronor per person, och åker ni denna säsong gäller helgen vecka 14. Nästa vinter kan ni välja helg mellan jul och sportlov, dvs v. 1-6. Du som vinner skriver en recension med text, bilder och betyg 1-5 på skidorten på Freeride.se efter resan. Ansök och tipsa gärna om någon familj du tror skulle älska uppdraget!

HUR BLIR DU TESTPILOTEN SOM FÅR ÅKA TILL FUNÄSDDALEN?

Du måste ha skrivit minst en recension på Freeride det senaste året, om du inte har gjort det, gör det nu. När du har testat skidorna skriver du en recension och publicerar den här på Freeride, senast två veckor efter resan. Mer information om hur vi väljer testpilot finns nedan.

HUR VÄLJER FREERIDE VEM SOM SKA BLI TESTPILOT?

Se till att dina recensioner från det senaste året är bra. Dessa kommer nämligen att ligga till grund för om du blir vald eller inte. Se därför till att dina recensioner är välskrivna, och att de har bilder. Bifoga egna produktbilder om du skriver om en skida, pjäxa eller liknande, skicka med miljö- och åkbilder om du har recenserat en skidort. Fler recensioner med bilder ökar dina chanser, lägg därför gärna upp flera nya recensioner.

Mer om Funäsdalsberget

– Riktig skidåkning i hjärtat av Funäsfjällen

Funäsdalen med sin levande fjällby är själva navet i Funäsfjällen, och den första destinationen du anländer till med bil. Vid foten av Funäsdalsberget ligger byn med strax under 1000 bofasta invånare.

Här finns sportbutiker, ICA, restauranger och systembolag. Här finns också Hotell Funäsdalen, centralt beläget en av den svenska fjällvärldens mer klassiska hotell med anor från 1947. En kort promenad från hotelldörren når du Funäsgondolens dalstation. Därifrån tar turen upp till toppstugan på Funäsdalsberget knappt fem minuter. Häruppe, på 950 meter över havet, börjar några av Funäsfjällens största skidupplevelser.

Fallhöjden per åk är hela 300 meter, den bästa siffran i hela Funäsfjällen. Generellt är det här vuxen skidåkning, det är ingen slump att många landslag tränar här uppe under tidig säsong. Fler än hälften av de 18 nedfarterna är röda och blå. Av de tre svarta är ”Nol i Egga” en av fjällens absolut brantaste.

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.