The Dirt Fest: Dag 2

The Dirt Fest fortsätter uppe i Kläppen med Girlie Session. Läs om den andra dagen av The Dirt Fest.

Foto: Mattias Klockar
Med lättare dis och dagg i luften, känns det härligt att hoppa in i dag två på The Dirt Fest och den första happeningen som skulle komma under dagen. Först ut för dagen att fixa och se till så att alla papper för Burnt Out Punks står till rätta, det skall vara brandtillstånd och det ena med det andra för att allt skall stå rätt till. När väl papperna är fixade och lunch intagen av Punks´en beger dom sig neröver till Beachparty området för att börja rigga upp sin scen som mäter runt 8x20m. En rejäl set up med andra ord, grabbarna i Punks´en som är vana att komma till plats samma dag som dom skall köra en show, gillar läget och tar det lungt och sansat när dom riggar upp och petar i sig en och annan Red Bull Sugerfree för att orka bära och konka runt på alla prylar och leksaker dom har.

Foto: Mattias Klockar

Foto: Mattias Klockar
I samma vy ser man hur Jimmy Nyman och John från Red Bull jobbar på med att rigga upp railet och kickern till Red Bull Wake Skate Session som kommer att köras på den byggda badplatsen som ligger på Kläppens Camping. Efter många timmar i vattnet och en god lunch på wärdshuset, beger dom sig tillbaks till stugorna för att kitta om till cykelgrejer och låta John pröva på lite freeride cykling för första gång i sitt liv. Väl tillbaks nere i Main Showroom, möts man av ett stort leende på läpparna hos John som garanterat kommer att synas på cykel återigen under veckan. 

Foto: Mattias Klockar
Mitras från Burnt Out Punks riggar även upp sin ”Zorb”, en mänsklig golfboll, som man kommer kunna att prova på under torsdagen mellan klockan 14.oo-16.oo till special pris. Man hoppar helt enkelt in i en stor uppblåst boll och skickas iväg nerför berget för att fångas upp i ett nät eller rullar till det tar stopp. Väl ute på berget för att reka ett lämpligt ställe att rulla runt på lyckas Mitras köra fast Dirt Life pickis´en i ett myrhål men med lite hjälp av Kläppen´s bandvagn så är problemet ur världen. 

Foto: Mattias Klockar
Veckans första aktivitet som rullar igång är Girlie Sessions, där tjejer under ledning av Erik Källström får chansen att få tekniktips och allmänna cykeltips. Ett par glada tjejer har anslutit och det körs på för fulla muggar och Marina en av tjejerna ser lika glad ut varje gång hon kommer ner från berget och gillar cyklingen och lederna som erbjuds. Men har ännu inte vågat bege sig in i Svarta Änkan, som har fått en liten snackis på sig om att vara både brant, svår och jävlig. Vi ser med spänning fram emot DH tävling på Fredag. Men innan dess skall Wallride Freenzy köras idag kl.14.oo och Beachpartyt och Red Bull Wake Skate med musik, BBQ, minigolf och skönt häng innan Burnt Out Punks drar igång sin show. 

Foto: Mattias Klockar
Nu är vi återigen ute på berget och leker eller chillar till skön musik. Så tagga till och beger upp till Kläppen och kvällens Beachparty för att få se någonting som verkligen kommer att ”blow your mind”.. 

 

Text: Dirt Life
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.