Tjäder och Granbom vann Scandinavian Team Battle i Köpenhamn

Det blev svenskt guld för Jesper Tjäder och Emil Granbom när Scandinavian Team Battle gick av stapeln i den gröna backen Copenhill i Köpenhamn. Ett spektakulärt skidevent… helt utan snö.

Förra helgen avgjordes Scandinavian Team Battle i Köpenhamn. Ja, ni läste rätt. Några av världens bästa freeski-åkare besökte plastbacken Copenhill i Köpenhamn och gjorde upp i en vild batalj i det nybyggda parkområdet Copenhill Urban Mountain. En historisk stund för våra röd-vita vänner i söder då detta är första gången som ett stort internationellt freeski-event arrangeras i Danmark och kring 300 peppade åskådare fanns på plats.

Fem lag (med två skidåkare i varje) gjorde upp mot varandra; Sverige, Norge, Danmark, US och UK. Det svenska laget bestod av Jesper Tjäder och Emil Granbom som levererade imponerande teknisk åkning och stora backflips underlaget till trots, vilket ledde hela vägen upp på prispallen.

Dagen och kvällen avslutades på Rooftop Bar högst upp på Copenhill med livemusik och DJ. Arrangörerna vittnar om ett knökfullt dansgolv och fantastisk stämning, ett ovanligt men välkommet fenomen i dessa pandemitider, dock i enighet med de danska restriktionerna.

Detta är sannolikt inte sista gången vi får se event liknande detta i Köpenhamn, det planeras redan för nästa sommars upplaga av Scandinavian Team Battle, planen är att göra det ännu större och ännu bättre och med livestream.

Tävlande skidåkare:

  • Team Denmark: Jakob Ebskamp & Isabella Tvede
  • Team Sweden: Jesper Tjäder & Emil Granbom
  • Team Norway: Ferdinand Dahl & Johan Berg
  • Team US: Colby Stevenson & Joss Christensen
  • Team UK: Chris McCormick & Christian Mose
Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera