Travis Rice kör FWT-tävlingen i Hakuba

Travis Rice får wild card till första tävlingen på Freeride World Tour 2019 som körs i Hakuba, Japan.

Travis Rice har en fäbless för Hakuba och har åkt mycket snowboard i den japanska dalgången som kryllar av puder och skidorter. 2017 vann han den fyrstjäriga kvaltourstävlingen som gick i Hakuba och förra året blev han inbjuden till den Freeride World Tour-tävlingen som skulle ha gått av stapeln i januari 2018. Vädergudarna ville dock annorledes, startgaten blåste omkull och eventet fick ställas in.

I januari 2019 återkommer världstouren till Hakuba för att hålla vinterns allra första tävling. Nu står klart att 36-åringen Travis Rice som är född i Jackson Hole, USA återigen får ett wildcard till tävlingen och ställs då i brädklassen herrar mot bland andra fjolårsvinnaren Sammy Luebke och nykomlingen Victor De Le Rue:
– Jag ser verkligen fram emot att tävla i Hakuba i januari mot de allra bästa tävlande brädåkarna i världen. Hakuba är också en plats som ger oss åkare oändliga möjligheter att hitta linjer och visa vår stil, kommenterar Travis Rice.

Travis Rice ser tävlingen med väderfönster 19-26 januari 2019 som ett bra sätt att sparka igång säsongen:
– Jag älskar att jag har fått detta wild card, det blir det perfekta sättet att komma igång med den riktiga vintersäsong på ett ställe som lämnar de flesta friåkare lyckliga och inspirerade.

Men han hoppas på massa snö det gör han inte:
–Japan är ju Japan och på andra platser i världen så ber vi oftast efter puder, men inför tävlingen i Hakuba så önskar vi sol, avslutar Travis Rice. 

15-sekunders puderklipp med Travis Rice

Artiklar om FWT 2019
Tanner Halls nya film
Japan Standard Time med Kristofer Turdell
Freeride-TV sammandrag: Final Freeride World Tour, Xtreme Verbier 2019
Carl Regnér om sin krasch
Reine Barkered om sitt åk i Verbier:

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer