Tryggare Köp & Sälj på Freeride med BankID

Att köpa och sälja skidor och skidutrustning på Freerides Köp & Sälj är superpopulärt. De flesta affärer skidåkare emellan går smidigt, men ibland är det folk med orent mjöl i påsen ute och härjar. Nu inför Freeride verifiering av användare med hjälp av BankID.

Nu införs verifiering med Mobilt BankID på Köp & Sälj marknaden på Freeride. Alla nya annonser kommer ha en obligatorisk BankID-verifiering:
– För oss på Freeride är en säker och trygg Köp & Sälj-marknad något som är A och O, därför har vi valt att lägga lite krut på detta, berättar Johan Åkesson som är utvecklare på Freeride. 

– Genom att erbjuda denna nya funktion med BankID-verifiering hoppas vi ju att de få användare som inte har ärligt uppsåt inte kommer att vilja vara kvar hos oss, säger Johan.

Säljare och köpare kommer inte att kunna se personnumret, men Freeride kommer kunna lämna ut uppgiften till polisen om de önskar, vilket gör det lättare att faktiskt kunna lagföra bedragare. Detta gör det också lättare för Freeride att slänga ut folk som upprepade gånger missköter sig:
– Vi på Freeride kommer att kunna blockera personnummer från att använda tjänsten Köp & Sälj, eftersom det bara är möjligt att koppla sitt personnummer till ett konto.

Saknar du Mobilt BankID så kan du beställa det direkt hos din Internetbank. Men redan idag har 97,4% av Sveriges befolkning i åldern 21-50 år Mobilt BankID.

Freeride arbetar kontinuerligt med säkerheten på Köp & Sälj, en åtgärd som nu införts är att inte visa telefonnummer i annonserna:
– Vi har nu valt att inte visa telefonnummer direkt i annonser för att på så sätt ha större kontroll på vilka som kontakter annonsören, berättar Johan.

En annan sak som tidigare också har införts är digitala köpekontrakt:
– När köpare och säljare har kommit överens en affär rekommenderar vi starkt att ni användare vår tjänst Digitalt Köpekontrakt som vi har i samarbete med Swiftcourt. Under varje annons finns en länk för att starta upp ett köpekontrakt, formuläret blir till viss del förifyllt så det går snabbt att genomföra och det är helt gratis.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.